HUKUKÇULAR REFERANDUMU ANLATIYOR

HUKUKÇULAR REFERANDUMU ANLATIYOR

Bozüyük’te Türkiye Hukuk Platformu tarafından “Hukukçular Referandumu Anlatıyor” adlı söyleşi programı düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılan ve Avukat Recep Akay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, Türkiye Hukuk Platformu Temsilcileri Avukat Mehmet Sarı ve Avukat İsmail Hakkı Civelekler 16 Nisan’da yapılacak referandum hakkında bilgi verdiler. Programda referandumun ülke için gerekliliği, mevcut sistemdeki hukuki sıkıntılar, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülke geleceği için getirileri ayrıntılı olarak anlatıldı. Yaklaşık olarak iki buçuk saat süren söyleşiye katılım oldukça yüksek olurken, katılımcılar arasında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Bozüyük Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Bozüyüklü yer aldı. 

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Yeni sistemin yapısının doğru olarak anlaşılması ülke menfaati için çok önemli. 16 Nisan’daki referandum tek bir siyasi partinin oylaması değildir. Bu bir anayasa referandumudur ve maddeler oylanmalıdır. Bu bilincin hepimizde bulunması gerekmekte ve oylamada bu konular göz önünde bulundurulmalıdır” dedi. 

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından başlayan söyleşide referandum hukuki boyutu ile kapsamlı olarak anlatıldı. Konuşmacıların konularını tamamlamasının ardından soru cevap kısmına geçilerek katılımcılar tarafından gelen sorular cevaplandırıldı. Program sonunda Türkiye hukuk platformu tarafından düzenlenen programın önemli bir hizmet olduğu belirten Başkan Bakıcı konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. (İHA)

hukukcular-referandumu1.jpg

21043.jpg

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.