HÜRRİYET MAHALLESİ'NE MÜJDE

HÜRRİYET MAHALLESİ'NE MÜJDE

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Hürriyet Mahallesine Aile Hekimliği yapılmasıyla ilgili önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı'na yatırım teklifinde bulunacaklarını kaydetti.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Hürriyet Mahallesi sakinlerine bekledikleri müjdeyi verdi. Balcı, gazetemize yaptığı özel açıklamada, Hürriyet Mahallesine Aile Hekimliği yapılmasıyla ilgili önümüzdeki ay Sağlık Bakanlığı'na yatırım teklifinde bulunacaklarını kaydetti.

Müdür Balcı, aile hekimi başına 3600 kişinin düştüğünü belirterek,"Biz bunu 2017 yılının sonuna kadar 2500'e düşürmeyi planlıyoruz. Bunu da Bozüyük ve Bilecik ağırlıklı olmak üzere 63 olan Aile Hekimi Birimimizi 102 birime çıkararak yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Hürriyet Mahallesi sakinlerinin, Aile Hekimliği ile ilgili sıkıntılarını gazetemizde gündeme getirmiştik. Gündeme getirdiğimiz aile hekimliği sıkıntısıyla ilgili Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı gazetemiz konuştu. Müdür Balcı, Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan Aile Hekimliği yeri için taahhüt aldığını ve buna istinaden de Hürriyet Mahallesi'ne Aile Hekimliği için Nisan ayında bakanlığa teklif yapacaklarını belirtti.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, şöyle konutşu: "Bilecik genelinde Aile Hekimi başına nüfus 3600. Biz bunu 2017 yılının sonuna kadar 2500'e düşürmeyi planlıyoruz. Bunu da Bozüyük ve Bilecik ağırlıklı olmak üzere 63 olan Aile Hekimi Birimimizi 102 birime çıkararak yapacağız.

Hürriyet Mahallesi'ne de Aile Hekim birimi kuracağız. Orası da olmazsa olmazımız. Hürriyet Mahallesi'ne Aile Hekimliği birimi kurmamız için bir çok gerekçelerimiz var. Mesela nüfusu ayrıca İstanbul yolunun sağ tarafında kalıyor. Hamsu deresinden itibaren, Polisevi'ne kadar sağlık merkezi yok. Orada yaşayan vatandaşımız yürüme mesafesi olmayan bir Aile hekimliğine gitmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla buraya Aile Hekimliği kurmak benim asli görevim oldu. 

Bakanlığımız diyor ki bize. Arsayı ya hibe olarak bulun ya da bize tahsisli yer varsa hemen o alana Aile hekimliği birimi için teklif edin diyor. Hemen de yatırım programına alıyor. Ayrıca en az 500 metrekare yer istiyor bakanlığımız. Hürriyet Mahallesi'yle ilgili 15 gün önce Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile görüştük. Kendisi bana bende kolaylık sağlarım dedi. Yatırıma girerse mevcut şuan da  Hürriyet Mahallesinde bulunan ASHM istasyonunu belediye olarak yıkım kararını alırız dedi. Bizde dedik ki taahhüt ediyorsanız bakanlığa teklif edelim. Önümüzdeki ay bakanlığımıza Hürriyet Mahallesi'ne aile hekimliği birimi için teklif vereceğiz. Ben bu teklifi gönderdiğim anda bakanlık bunu değerlendirir. Ama bizim ilk önce fiziksel mekanı ayarlamamız gerekiyor. Şuanda bulunan ASHM'nin tapusu hazinede ama şöyle bir avantajımız var sağlığa tahsis edilmiş durumda. Yani sağlık binası yapılması gerekiyor. Belediye Başkanımızdan da taahhüt aldık. Yani siz yatırıma koyun, biz size orayı veremiyorsak bile başka yanında arka sokakta başka sağlığa tahsisli bir yer veririz dedi. Bizde bu sözlere istinaden Nisan ayında Bakanlığımıza Hürriyet Mahallesi için teklifte bulunacağız. Biz bir yıldır bunun için uğraşıyoruz. ASHM'nin yerine hemen yaparız diyorduk ama mahkemelik olunca taraflar bize müsade etmedi. 

Ayrıca bizim önümüzdeki süreçte Bahçelievler Mahallesi'nde, Beşiktaş Mahallesi'nde hemde çarşı merkezine de Aile Hekimliği açmalıyız." dedi. 

 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3040 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum