İDDİALAR DOĞRU MU?

İDDİALAR DOĞRU MU?

Muhalefetin desteği ile İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilen Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler, dönemin İl Başkanı Av. Kadir Bayrak Başkanlığında alınan kararın gurup kararı olmadığını iddia etmişti. 

Toplantıda bulunan Milletvekili Halil Eldemir’in sonuçları Ankara’ya götüreceğini, gurup kararı alınacağını, meclis üyelerine de durumu bildirmek üzere toplantının sona erdiğini, bu güne kadar konuyla ilgili Milletvekili’nin kendisini ve diğer meclis üyelerini aramadığını, dolayısıyla bir gurup kararının da bulunmadığını iddia etmişti.

Böylece yaşanan kargaşadan Oğuz Sertler, Milletvekili Halil Eldemir’i sorumlu tutarak, gurup kararı aldıracağım demesine rağmen aldırmadığını, gurup kararını meclis üyelerine bildireceğim demesine rağmen bildirmediğini ve böylece koordinasyon sağlamayarak kargaşaya neden olmakla itham etti.

Ancak Oğuz Sertler’in milletvekili zor duruma düşürecek açıklamalarının ardından 1 gün geçmesine rağmen Milletvekili Halil Eldemir iddiaları yalanlamadı!..

İddialar doğru mu?

Hatırlanacağı üzere muhalefetin desteği ile İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Oğuz Sertler gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ile görüşürken "Ak Parti’de grup kararı alınmadı. Dönemin İl Başkanı Av. Kadir Bayrak Ak Partili İl Genel Meclis Üyelerini topladı. İl Genel Meclis Başkanlığına kimlerin aday olmak istediğini sordu. Ben, Nizamettin Çam ve Serkan Yıldırım aday olmak istediğimizi söyledik. Milletvekili Halil Eldemir’in de bulunduğu toplantıda Serkan Yıldırım 7, Nizamettin Çam 2 ve ben 2 oy aldım.

Milletvekili Halil Eldemir çıkan sonuçları Ankara’ya götüreceğini, grup kararı alarak meclis üyelerine bildireceğini söyledi. Milletvekili daha sonra bu konuyla ilgili bizi aramadı. Grup kararı alınsaydı Milletvekili bizi arayarak gurup kararını bizlere iletirdi. Evet böyle bir toplantı yapıldı, Serkan Yıldırım’da 7 oy aldı, ancak bu gurup kararı olduğu anlamına gelmez, partimiz bir başka isim üzerinde de gurup kararı alabilirdi. Dolayısıyla böyle bir gurup kararı söz konusu değildir” demişti.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3463 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum