İHH’DAN ANLAMLI İFTAR

İHH’DAN ANLAMLI İFTAR

İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Yetim ve öksüzler için kurulan iftar sofrasına, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İHH Bilecik Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Özcan, KYK İl Müdürü İsmail Şen, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal’da konuk oldu.

3-409.jpg

Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleşen iftarda konuşan İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Dernek çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Yıldırım, dünyada 400 milyon yetim çocuğun olduğuna dikkat çekti.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın birçok yerinde yetimlere yardımcı olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Savaş, açlık, kıtlık, hastalık, deprem gibi doğal faaliyetler sonucunda annesiz ve babasız kalan bu çocuklarımız dünyada çok farklı tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Bizler, babasını henüz dünyaya gelmemişken kaybetmiş, amcasının-dedesinin yanında yetişip büyüyerek bütün insanlığa örnek ve önder olmuş, kutlu bir Peygamberin ümmeti olduğumuz için bu çocuklarımıza daha çok önem vermek durumundayız. Ben ve yetime bakan, onu kollayıp gözeten kişi şu iki parmağım gibi Cennet’te yan yana olacağız müjdesini veren güzel Peygamberimizin koyduğu hedefe yürümek için insanlık adına bu güzel çocuklarımıza destek vermek zorundayız. Onların hayata tutunmalarına yardımcı olmak ve onların her türlü zorluğu karşı ayakları üzerinde durmasını sağlamak için çaba sarf etmek durumundayız.

1-532.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfımız, her ay düzenli olarak 54 ülkede 90 bin yetim çocuğumuza ve dönemsel olarak 135 ülkede 800 bin çocuğumuza destek veriyor. Ailelerini tamamen kaybeden çocuklarımız için 12 ülkede 36 adet yetimhanemiz bulunuyor. Bizler de Bilecik İHH olarak ilimizde yetim sponsorluğu kapsamında, 42 çocuğumuza il dışında ise 70 çocuğumuza düzenli olarak destek vermeye çalışıyoruz. Gönüllü kardeşlerimizin ve değerli bağışçılarımızın sayesinde bir çocuğumuzun yüzünü güldürebilirsek, bir kardeşimizin elinden tutup ona sahip çıkabilirsek ne mutlu bizlere.

Ancak şunu da itiraf etmek gerekiyor. Yabancı misyoner kuruluşlar dünyada şu an bizlerden daha çok fazla sayıda yetim çocuklarla ilgileniyor. Islah etmek adına bozgunculuk yapma karakterine sahip olan misyoner kuruluşlar maalesef bu çocuklarımızı her türlü kirli fikir ve emellerine alet edebiliyorlar. Onun için bizlerin bu konuya daha çok eğilmesi ve çalışma yapması gerekiyor. Bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmış gibidir diyen yüce bir inancın fertleri olarak bizler; her daim iyilerin yanında ve kötülerin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

4-161.jpg

İftar yemeğinin ardından yetimler ve aileleriyle yakından ilgilenen Vali Tahir Büyükakın, "Yetim ve öksüz yavrularımızla birlikte Ramazanın en anlamlı iftarlarından birini yaptık. Onlara karşı sorumluluğumuz büyük. Allah ülkemizi, bu yavrularımıza anne baba olacak güçten, kudretten geri bırakmasın." diye konuştu.

2-536.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2536 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum