İKİNCİ UMREYE VERGİ DÜZENLEMESİ YAPILDI

İKİNCİ UMREYE VERGİ DÜZENLEMESİ YAPILDI

Suudi Arabistan'ın 3 yılda ikinci kez umreye gidecekler için getirdiği 2 bin riyallik ek vergi, 1 yıla düşürüldü. Buna göre, Hicri yıl takvimine göre, aynı yıl içerisinde ikinci kez Umre'ye gideceklerden vergi alınmaya devam edecek olup, Hicri takvime göre Umre ziyaretinin yapıldığı yıldan sonra yeniden Umre'ye gidenler vergi ödemek zorunda kalmayacak. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İklim Turizm Bilecik Şube Müdürü Şadan Turhan, 2000 riyallik ek verginin tamamen kalkmadığını, daha önce 3 yıl içerisinde ikinci kez Umre'ye gidenlerden alınan verginin 1 yıl içerisinde ikinci kez gidenler için uygulanacağını açıkladı. 

Suudi Arabistan hükümetinin bu yılki Hac ibadetinin ardından aldığı ek vergi kararının birçok ülkenin tepkisiyle karşılaştığını anımsatan Turhan,"Mısır, Ürdün ve Lübnan gibi ülkeler çok sert tepkiler gösterdiler. Umre'ye gelmeyeceklerini açıkladılar. Arabistan hükümeti bunun üzerine geri adım attı ve son üç yıl içerisinde ikinci kez umreye gelenlerden alınan ek vergiyi, 1 yıl içerisinde ikinci kez gelenlerden alma kararı aldı" dedi. 

Ek verginin tamamen kaldırıldığı yönünde yanlış bir kamuoyu algısının oluştuğunu ifade eden Turhan,"Suudi Arabistan Hicri takvim yılı kullanıyor. Yani bizde yıl değiştiğinde orada değişmemiş oluyor. Bu Hicri takvim yılı içerisinde ikinci kez gidenlerden yine vergi alınacak. Ancak 1438 Hicri yılda giden bir umreci 1439'da yeniden gittiğinde vergi ödemeyecek" dedi. 

Şadan Turhan, açıklamasının son bölümünde, İklim Turizm Hac ve Umre Organizasyonu olarak hizmetlerine en iyi şekilde devam ettiklerini ifade ederek, 8 Aralık'ta bir Umre kafilesinin daha Cengiz Çelik nezaretinde kutsal topraklara yola çıkacağını kaydetti. 

Ayrıca Turhan, 18 Ocak'ta gerçekleşecek yarı yıl tatil umresi ve Kudüs turu için kayıtların devam ettiğini dile getirdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.