İktidarı “Beceriksizlikle” suçladı!

İktidarı “Beceriksizlikle” suçladı!

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Edebali Stadyumu üzerinden yaptığı sert açıklamada, AK Parti’yi “Beceriksizlikle” suçladı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Edebali Stadyumu üzerinden yaptığı sert açıklamada, AK Parti’yi “Beceriksizlikle” suçladı. İktidara ağır sözlerle yüklenen Milletvekili Tüzün’e AK Parti kanadından herhangi bir cevap gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Bilindiği üzere; geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Metin Yaşar, AK Parti’yi ve AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım’ı hedef alarak tabir-i caizse ağzına geleni söylemişti. Metin Yaşar’ın sözlerine cevap vermeyen ve sessiz kalan İl Başkanı Serkan Yıldırım partililerince CHP’ye cevap vermediği için eleştirilirken bu kez Tüzün’den gelen açıklamalara karşı nasıl bir tavır takınacağı şimdiden tartışma konusu oldu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Yüzün, yapım çalışmaları duran Edebali Stadyumu ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na soru önergesi verdi. Mv. Tüzün, Kasapoğlu’na verdiği soru önergesinde yönelttiği 4 adet sorunun cevaplandırılmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mv. Tüzün, AK Parti’yi beceriksiz olmakla itham ederken, “Bilecik’e sözümüz olsun ki bu beceriksiz İktidarın yapmadığı ve yapamadığı en güzel projeleri yapılacak ilk seçimden sonra kurulacak olan Halkın İktidarında gerçekleştireceğiz.” dedi. Mv. Tüzün, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Üzülerek öğrendik ki yapımına başlanılan stadyum inşaatı müteahhit firmanın fesih talebinde bulunmasının ardından durdurulmuş. Türkiye’de bitirilemeyen projeler kapsamında Bilecik’imizi ilk sıralara koyan AK Parti İktidarının beceriksiz tutumunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Ülkemizi etkisi altına alan ekonomik kriz de bu hükümetin beceriksizliğidir, artan fiyatlardan dolayı ihaleyi iptal etmek zorunda kalan müteahhitin bu tutumu da bu hükümetin beceriksizliğidir. İktidar sahiplerinin güzel sözlerle Bilecik’li vatandaşlarımıza şirin gözükmek zorunda kaldığını ve her konuda olduğu gibi bu konuda da başarısız olduğunu maalesef yine görmüş bulunmaktayız. Ama Bilecik’e sözümüz olsun ki bu beceriksiz İktidarın yapmadığı ve yapamadığı en güzel projeleri yapılacak ilk seçimden sonra kurulacak olan Halkın İktidarında gerçekleştireceğiz.”

Diğer yandan, Mv. Tüzün’ün soru önergesinde şu sorular yer aldı:

Stadyum inşaatı için tahsis edilen 42 Milyon TL’nin ne kadarı sözleşmesi fesih edilen müteahhit firma tarafından kullanıldı? Kullanılan ödeneğe karşın inşaatın ne kadarı teslim alındı?

Yarım kalan inşaat ile ilgili yeni ihale tarihi belirlendi mi?

Projede değişiklik yapılacak mı?

İl merkezinde başka stadyum olmadığı göz önüne alınarak, daha önce 19 Mayıs 2023 tarihinde açılacağı ilan edilen Edebali Stadyumunun ne zaman açılacağı ön görülmektedir?  

Bu haber toplam 2120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum