İL BAŞKANI SERTLER'İ YALANLADI

İL BAŞKANI SERTLER'İ YALANLADI

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık “18 Mart 2016 tarihinde gurup kararı alındı. 4 Nisan günü İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi başlamadan yarım saat önce gurup toplantısında meclis üyelerine gurup kararı sözlü olarak tekrar hatırlatıldı” diyerek Oğuz Sertler’in gurup kararı alınmadığı yönündeki beyanatını yalanladı.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal’ın “Gurup kararına uymayan Oğuz Sertler hakkında parti ihracını düşünüyor musunuz?” sorusuna ise İl Başkanı, İl Genel Meclis Başkanlığında ve devamındaki gelişmeler ile ilgili Ak Parti Genel Merkezine gerekli raporun gönderildiğini, partinin talimatına göre gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.
Hatırlanacağı üzere Muhalefetle işbirliği yaparak İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ak Partili Oğuz Sertler gazetemize yaptığı açıklamada gurup kararı olmadığını iddia etmişti. 
Toplantıda bulunan Milletvekili Halil Eldemir’in sonuçları Ankara’ya götüreceğini, gurup kararı alınacağını, meclis üyelerine de durumu bildirmek üzere toplantının sona erdiğini, bu güne kadar konuyla ilgili Milletvekili’nin kendisini ve diğer meclis üyelerini aramadığını, dolayısıyla bir gurup kararının da bulunmadığını iddia etmişti.
Böylece yaşanan kargaşadan Oğuz Sertler, Milletvekili Halil Eldemir’i sorumlu tutarak, gurup kararı aldıracağım demesine rağmen aldırmadığını, gurup kararını meclis üyelerine bildireceğim demesine rağmen bildirmediğini ve böylece koordinasyon sağlamayarak kargaşaya neden olmakla itham etmişti.
Milletvekili Halil Eldemir Oğuz Sertler’in bu ithamlarına sessiz kalırken Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler’i yalanladı.
İl Başkanı Karabıyık 18 Mart 2016 günü İl Genel Meclis Başkanlığı için gurup kararının alındığını, 4 Nisan 2016 günü İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi yapılmadan yarım saat önce, İl Genel Meclisindeki Ak Parti gurup odasında İl Genel Meclis Üyelerine gurup kararının sözlü olarak hatırlatıldığını ifade etti.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal partinin gurup kararına rağmen muhalefetle hareket ederek İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Oğuz Sertler’in partiden ihracının söz konusu olup olmadığı sorusuna İl Başkanı Karabıyık: “İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde yaşanan ve devamındaki gelişmeleri parti genel merkezimize aktardık. Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda gerekenler yapılacaktır” dedi.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3795 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum