ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI GASP EDİLDİ

İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI GASP EDİLDİ

Pazartesi günü İl Genel Meclisinde Meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Mecliste 11 Ak Partili , 7 Mlliyetçi Hareket Partili, 2 Cumhuriyet Halk Partili üye var. Muhalefet aday göstermedi, Ak Partinin adayı Serkan Yıldırım olarak gösterildi. 
Hiçbir üyenin aday göstermediği Oğuz Sertler “Ben de adayım” diyerek ortaya çıktı. Ortada bir oyunun dönmekte olduğu ve başlangıcı oldu. Yapılan oylamada 9 olan muhalefet oyu, Oğuz Sertler’in kendisine oy vermesiyle 10 oy alıyor.  Yani muhalefet hem kendi içinden bir aday göstermiyor, hem de iktidardan birisine destek vermesine rağmen aday teklifinde bulunmuyor.
Ak Partinin Sertler’den geriye kalan 10 üyesinden biri boş oy kullanarak partisinin destek verdiği adayın oyunu dokuza düşürüyor ve muhalefetin destek verdiği yine Ak Partili Meclis üyesi Oğuz Sertler 10 oyla meclis başkanı seçiliyor.  Bir Ak Partili üyenin boş oy kullanması ise ikinci bir oyun diyebiliriz. 
Bazıları “Aman canım yine bir Ak Partili üye başkan oldu, hem de muhalefetin desteğini alma başarısını göstererek” diyenlerin olduğunu görüyor ve duyuyorum.
Görevinden ayrılan Ak Parti İl Başkanı Avukat Kadir Bayrak görevdeyken partisinin Meclis üyelerini topladı, Milletvekili Halil Eldemir’in de bulunduğu bu toplantıda grubun başkanı olarak “kim başkan olsun” konuşma ve görüşmelerin sonunda oylama yapıldı. Netice Serkan Yıldırım 7, Oğuz Sertler 2, Nizamettin Çam 2 oy aldı. Böylece Ak Partinin adayı Serkan Yıldırım grup kararıyla ortaya çıktı.
Oylama günü bir meclis üyesi Serkan Yıldırım’ı verdiği önerge ile teklif etti. Sertler’i teklif eden yok, o kendisi ortaya çıkararak “aday” olduğunu açıklıyor. Böylece önceden planlanan oyun meclis oturumunda oynanmaya başlıdı.
Bu arada seçime geçilmeden oturuma ara veriliyor. Çalışmaları takip etmek üzere İl Başkanı Fikret Karabıyık, Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin geliyor. Oturum arasında Oğuz Sertler’e yanlış yaptığı anlatılıyor, parti olarak desteklemedikleri ısrarla söylenmesine rağmen çekilmiyor ve muhalefetin oylarıyla seçiliyor. 
Başkan Vekilliği için grup olarak bir aday göstermesine rağmen Ak Partili Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Çelik aday olduğunu açıklıyor ve muhalefetin oylarıyla oda seçiliyor. 
Oğuz Sertler Ak Parti sayesinde Bozüyük Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. İki yıl evvel yapılan mahalli seçimlerde Bozüyük’ten partisi sayesinde İl Genel Meclis üyesi seçildi. 
Hasan Hüseyin Çelik üç devredir İl Genel Meclis üyeliğine partisi tarafından aday gösterildi, seçildi. Hatırladığım kadarıyla 6 yıl Meclis Başkanlığı yaptı.
Seçimler bitiyor, bir Sivil Toplum Kuruluşu başkan seçilen Oğuz Sertler’e Meclis Başkanlığını tebrik ettiğini belirten plaket veriyor. Bu davranış bile önceden bir oyunun sahneye konduğunun bir delilidir.
Oylamada boş oyun sahibinin Hasan Hüseyin Çelik olduğu kendisini Başkan Yardımcısı seçtirmesiyle anlaşıldı.
Partisinin sayesinde bir yerlere gelip partisini hiçe sayanlar da bir hiçtir. Partisinin İl Başkanını, İlçe Başkanını, Belediye Başkanlarını dinlemeyenleri bir gün bile o partide tutmak hile, desise ve entrika oyunlarına kapı açmak demektir. 
Meclis Başkanlığı, gözünü hırs bürümüş, ben yoksam, ben değilsem her oyunu oynarım diyenler tarafından gasp edilmiştir. 
Milletvekili Halil Eldemir, aciz ve korkak hareketiyle partisine zarar verdi. Eldemir yaşattığı üzüntüden dolayı özür dilemeli ve takip ettiği siyaseti gözden geçirmeli.
Genel Merkez derhal olaya el koymalı. Hile, desise ve entrika ile, partisini hiçe sayarak gasp edilen Meclis başkanlığı makamını gasptan kurtarmalı. 
Yoksa yol olur, Anavatan partisi gibi tarih olur.
Genel Merkez gereğini yapmazsa, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Gençlik, Kadın Kolları Başkanları bu entrikayla seçilen başkanı kabul etmediklerini açıklamalı.

 

Bu yazı toplam 3184 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR