İL GENEL MECLİSİ'NDE NELER YAŞANDI?

İL GENEL MECLİSİ'NDE NELER YAŞANDI?

İl Genel Meclisi’nin komisyon ve encümen üye seçimlerinin gerçekleşeceği Nisan ayı toplantıları başladı. Seçim yapılması beklenen ilk birleşim yaklaşık 35 dakika gecikmeli başladı. Pazartesi günü gerçekleşen birleşim öncesi hareketli saatler yaşandı. 

MHP ve AK Parti grupları arasında yoğun görüşmeler gerçekleşti. Genel merkezler bazında başlayan ittifakın il genel meclisine yansıyıp yansımayacağı belirsizliğini korurken, meclis gündeminde yapılan değişiklik partiler arasında anlaşma sağlanamadığı şeklinde yorumlandı. 

PARTİ BAŞKANLARI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan, toplantı öncesi partisinin il genel meclis üyeleri ile bir araya geldi. İl Genel Meclisi Oğuz Sertler’in de MHP grup odasında gerçekleşen toplantıya girdiği görüldü. Daha sonra meclis binasına gelen AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise partisinin meclis grubuyla görüştü.

MİNİ ZİRVE YAPILDI

Uzun süren görüşmelerin ardından MHP Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan ile AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık yaklaşık 10 dakika kritik yaptı. Bu görüşmeye, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım’da katıldı.

MECLİS GÜNDEMLERİ TOPLATILDI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken meclis gündeminde de değişiklik yapıldı. Daha önce meclis üyelerine ve basına dağıtılan 1. ve 2. sırada seçim maddelerinin yer aldığı meclis gündemleri toplatıldı. Yeni dağıtılan gündemde ise seçim maddeleri 2. ve 3. sırada yer aldı. 

SEÇİMLER YAPILMADI

Meclis üyelerinin yaklaşık 35 dakika gecikmeli olarak salondaki yerlerini almasının ardından Nisan ayı toplantılarının ilk birleşimi açıldı. Ancak gündeme geçilmeden 15 dakika ara verildi. Meclis üyeleri grup odalarında bir dizi görüşme daha yaptı. Yeniden salona döndüklerinde ise Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ödenek aktarım talebi görüşülerek karara bağlandı. 

Seçim maddeleri ise gündemde değişiklik olmaması halinde 3 Nisan Salı günü görüşülecek. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.