İLGİLİLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İLGİLİLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün önergesi üzerine, 10 Kasım’da İl Sağlık Müdürlüğü binasına asılan flama ile Atatürk’e saygısızlık yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümünde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir resmi asılırken Atatürk’ün resminin daha küçük boyutta ve alt kata asılması, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından TBMM'ye taşınmıştı. Milletvekili Tüzün'ün konuya ilişkin verdiği önergeye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan soruşturma başlatıldığı açıklaması geldi. 

Açılan soruşturmayı yakından takip edeceğini belirten Tüzün,"Bu saygısızlığın ‘Soruşturma açtık’ diyerek geçiştirilmesine izin vermeyiz. Bu soruşturmasının sonuna kadar takipçisi olacağız, peşini bırakmayacağız” dedi.

Tüzün’ün önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu bilgileri verdi:

“Bilecik Vali Yardımcısı Başkanlığında “Ulusal ve Resmi Bayramlar ve Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi günlerde yapılacak tören ve kutlamalar Yönetmeliği” Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümünde 10 Kasım anma tören programı belirlenmesi amacıyla İl Anma Komitesi çalışma yapmıştır. Komite Başkanı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına anma töreninin ruhuna uygun olarak Bayram ve Atatürk posteri asılması için talimat verilmiştir.

Ancak Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün astıkları Atatürk posterinin ebatlarının uygun olmadığı görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum