İLİMİZİ NASIL TANITIRIZ?

İLİMİZİ NASIL TANITIRIZ?

İlimizi yeterince tanıtamadığımız bir gerçek. Yıllar evvel Belediye Başkanı Selim Yağcı ilimizi tanıtabilmek için “Marka Şehir” nasıl olabiliriz ile ilgili oturumlar yapmıştı. Daha sonra yine yapıldı, BEBKA ortaklığıyla oldu. 

Geçtiğimiz günlerde “HAYAL ET” diye reklamlar gördük. Bu kelimeyi reklamlarda gördüğümüzde ne düşünüyorsunuz sorusunu Sakarya Gazetesi mikrofonları vatandaşımıza uzattı. Geçtiğimizi günlerde Vali Tahir Büyükakın 40 – 50 kişilik bir ekipte Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde toplantı yaptı. Tekrarı geniş davetli katılımıyla Bozüyük’te 2 gün devam etti. Katılanlar arasında başta Vali, Belediye Başkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversite ekibi ve basın bulundu.

Bilecik’i nasıl kalkındırırız üzerinde katılımcılar düşüncelerini paylaştılar.

Katılanlar 13 gruba ayrıldı her ekip 5 fikir üzerinde anlaşmaları istendi.

13 Grup ayrı ayrı birbirlerinden habersiz olmasına rağmen genelde ilimizin sahip olduğu imkânlarla tanıtılması gerektiği üzerinde durdukları görüldü.

Her sanayinin ilimize gelmesi istenmedi, seçici olunması ileri sürüldü.

En fazla şu konular üzerinde durularak ilimizin tanıtılması istendi.

1-Büyük şehirlerin ortasında kalan ilimiz sahip olduğu barajlar mesire alanları haline getirilerek hafta sonları şehirlerden kaçmak isteyen insanlara huzurlu bir tatil imkanı sağlanmalı. Yörede yetişen ürünlerin gelenlere satılarak üreticilere de gelir kaynağı sağlanması.

2- Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi, Dursun Fakıh, Mihalgazi ve Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu ilimizi bu yönüyle tanıtarak turizmin canlandırılması.

3-İlimiz 50 km. içinde üç iklimi bir anda yaşıyor. Sebze ve meyvenin her çeşidi bol bu imkanların değerlendirilmesi gerekir. 

4- Üniversite şehri olabiliriz. Meslek liseleri ve Yüksek Okullar kanalıyla sanayinin ihtiyacı kaliteli verimli işçi yetiştirilmeli.

5- Mevcut seramik mermer gibi madenlere sahip çıkılmalıdır.

Daha çok bu konular üzerinde mutabık kalındığını gördüm.

İnşallah ileri sürülen fikirler üzerinde verimli çalışmaların semeresini görürüz.

Bu haber toplam 1752 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum