İLK ETAP TAMAM

İLK ETAP TAMAM

Bozüyük’te 2012 yılından bu yana ilçe gündemini meşgul etmesine rağmen süreç itibariyle son 5 yılda kağnı hızıyla ilerleyen lojistik köy projesinde ilk etap nihayet tamamlandı. 

2012 yılında hızlı bir şekilde ihalesi yapılan ve sonrasında hafriyat çalışmalarına başlanılan lojistik köy projesinin başlangıçta 1.5 yılda tamamlanması planlanıyordu. Ancak ihalenin ardından kamulaştırma çalışmaları, itirazlar ve mahkeme süreci derken lojistik köy projesi inşaat çalışmalarına 2016 yılının Mart ayında ancak başlanabilmişti.   5 etapta yapılması planlanan lojistik köy projesinin 2016 yılı Mart ayında başlayan ilk etap çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanarak yüklenici firma tarafından geçici teslimi yapıldı. İlk etap çalışmalarında toprak dolguyla birlikte alt yapı çalışmaları oluşturularak 270 metre genişliğinde 615 metre uzunluğunda yükleme ve indirme işlemlerinde kullanılacak beton rampalar yapıldı. 

2. Etap çalışmalarının ise ihale aşamasında olduğu ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından aynı ölçülerde indirme ve yükleme rampaları ile birlikte 2 adet idari binanın yapılacağı kaydedildi.Diğer etaplarda ise konteyner yükleme, boşaltma ve stok alanları, gümrük sahaları, müşteri ofisleri, otopark, tır parkı, tren teşkil kabul ve sevk yolları, bankalar, restoranlar, oteller, bakım onarım ve yıkama tesisleri, akaryakıt istasyonları, antrepolar, demiryolu bağlantıları ve köprü çalışmalarının yapılması hedefleniyor.

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 3378 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.