İLKLERİN OKULUNDAN BİR İLK DAHA

İLKLERİN OKULUNDAN BİR İLK DAHA

BOZÜYÜK’TE İLKLERİN OKULUNDAN BİR İLK DAHA. MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE KARTLI VE TURNİKELİ GÜVENLİK SİSTEMİNE GEÇİLDİ. BİLECİK’İN EN GÜVENLİ OKULU OLDU.

Öğretim yılı başında, Avrupa Komisyonu tarafından Akredite edilen Türkiye’deki ilk ve tek okul olan ve bu başarısı ile tüm Bilecik’i onurlandıran Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yeni bir proje daha hayata geçirildi. 

Okul yönetimi tarafından “Güvenli okul - güvenli eğitim “ projesi adı altında başlatılan çalışmalar kapsamında Bilecik okulları içerisinde ilk defa kartlı ve turnikeli güvenlik sistemine geçildi. Okulun kendi fiziki imkânları kullanılmak suretiyle ve bizzat kendi öğretmen ve öğrencilerinin çalışmaları neticesinde, tüm açık ve kapalı alanları kapsayacak şekilde son derece geniş bir görüntü kayıt ve izleme ağı kuruldu. Bu ağ çalıştırılmaya başladı.

Okul Müdürü Yusuf Özcan, yaptığı açıklamada, “Yine okulun kendi fiziki imkânları kullanılarak, kendi öğretmen ve öğrencilerinin çalışmaları neticesinde, araç trafiği giriş - çıkış kayıt ve izleme sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde, okul içerisine sadece kayıtlı olan araçlar girebilmektedir. Misafir araç giriş ve çıkışları için de, ayrıca bir tanıma ve kayıt sistemi de oluşturulmuş, böylece araç giriş ve çıkışları kayıt altına alınmaya başlamıştır. Okul güvenliğinin sürdürebilir bir nitelik kazanması için de, son derece modern bir alarm ve ikaz sistemi kuruldu. “Güvenli okul-güvenli eğitim “ projesi uygulamalarında yapılan çalışmalar kapsamında, yine okulun kendi fiziki imkânları, kendi insan kaynakları ve öğrencilerinin çalışmaları neticesinde; Okul girişine modern ve estetik görünümlü bir güvenlik kabini, danışma ve bekleme alanı ile güvenlik koridoru imal edilerek yerine montajı yapıldı. Teknik altyapı, bilişim cihazları, kameralar, internet ve diğer iletişim sistemleri de okulun kendi imkânları ile temin edilip yerlerine montaj edildi. Çalışmalar kapsamında da son olarak ve “Bilecik Milli Eğitiminde ilk defa“ kartlı ve turnikeli güvenlik sistemine geçildi. Tüm öğrencilere, bilgilerinin tanımlandığı birer manyetik kart dağıtıldı. Sistemin çalışmaya başlaması ile birlikte, okul girişinde nöbetçi öğretmen nezaretinde güvenlik görevlisi kontrolleri de başladı. Bu sistem sayesinde, okula tüm giriş ve çıkışlar kontrol altına alınmış olacak, diğer yandan, öğrencilerin okula giriş ve çıkışları da takip edilip izlenecektir. Ayrıca, öğrencilerin okula geldikleri saat, geç kalıp kalmadıkları, okuldan ayrılışları ya da günlük devamsızlık durumları gibi bilgiler otomatik olarak kayıt altına alınmış olacak, bu bilgiler isteyen velilere anında SMS ile bildirilecektir. Olası başlangıç yanlışlıkların önüne geçmek için de, sınıflarda bizzat yoklama alma uygulamasına bir süre daha devam edilecektir. Okula gelen misafir ve veliler için de misafir giriş kartı kullanılmak zorunlu hale geldi. Öğrenci olmayan herkes, okula giriş ve çıkışlarda kendilerine verilecek misafir giriş kartını kullanacaktır. Veliler ve ilgili diğer vatandaşlar da, uygulamadan son derece memnun olduklarını, bu uygulamanın diğer okullarımızda da yaygınlaştırılmasını beklediklerini belirttiler” dedi.

ilklerin-okulundan-bir-ilk-daha2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum