İMAM HATİP'TEN HALEP'E BÜYÜK YARDIM

İMAM HATİP'TEN HALEP'E BÜYÜK YARDIM

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri Halep'e 11 bin liralık yardımda bulundu.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen, öğrenci ve velileri, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan 'Halep'e Yol Açın' yardım kampanyası kapsamında büyük bir yardıma imza attı. Öğretmen ve öğrenciler topladıkları 11 bin liralık nakdi yardımı İHH Şube Başkanı Şemsettin Yıldırım ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz'e teslim etti. 

Toplanan yardımlar okul bahçesinde düzenlenen törenle yetkililere teslim edilerek, Halep için dualar edildi. Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bu örnek davranışı kamuoyunun takdirini kazandı. 

imam-hatipten-halepe-buyuk-yardim2.jpg

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İHH'nın başlattığı "Halep'e Yol Açın" yardım kampanyasına verdikleri rekor destekle göz doldurdu. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi geçmişte olduğu gibi bugün de mazlum coğrafyalara destek vererek, veren elin alan elden üstün olduğunu vurguladı.

İlimizde başlatılan ve Memur-Sen ile İHH'nın beraber yürüttüğü yardım kampanyasına Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir hafta boyunca seferberlik ilan etti. Öğretmen, öğrenci ve veliler olarak 11 bin TL'ye yakın bir bağış toplayıp Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz ve İHH İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım'ı okullarına davet etti. Toplanan bağışlar kendilerine teslim edildi. 

Yardımların takdimi esnasında kampanyayı yürüten öğretmenler adına konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Basatemur,"Halep'te katliam var, biz bu katliama bir Müslüman olarak sessiz kalamazdık. Biz biliyoruz ki atasözlerimize, şiirlerimize konu olan Halep, şu anda bir babanın kendi öz kızı ve eşini öldürmek için fetva istedikleri ve 5 yaşındaki bir çocuğun narkozsuz ameliyatı esnasında tüm dünyaya Tebbet suresini okuyarak mesaj veren bir yer. Bu zulme sessiz kalınmadığı için bu kampanya destek veren bütün öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve siz kıymetli öğrencilerimle gurur duyuyorum." dedi.

Okul Müdürü Arzu Kesici'de,"Kadim medeniyetin çocukları olarak sizler atalarımızın size verdiği mirasa sahip çıkıp yardım elinizi Halep için uzattınız. Sizler zulüm nerede olursa olsun zulme karşı çıkıp mazlum kim olursa olsun hiç kimseyi ayrıştırmadan bu projeye desteklerinizi esirgemediğiniz için hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. İmam Hatipli olmanın sorumluluğunu ve bilincini üzerinizde taşıdığınızı bizlere bir kez daha gösterdiniz. Ümmetin mazlumlarını size emanet edebileceğimizi gösterdiniz bu vesileyle hepinize tekrardan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

imam-hatipten-halepe-buyuk-yardim3.jpg

Öğrencilerin vermiş olduğu destekten dolayı öğrencileri ziyaret eden Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, daha önce yüzlerce kişiye yüzlerce konuşma yaptığını ancak ilk defa kendi mezun olduğu okulda konuşma yapacağından heyecanlı olduğunu dile getirdi. Selöz,"Biz, dünyanın neresinde olursa olsun, kimliği, dili, rengi ne olursa olsun nerede bir mazlum varsa ona yardımı şiar edilmiş bir toplumuz ve sizler de bu toplumun geleceğiniz. Biz biliyoruz ki bu ülkenin İmam Hatip Lisesi mezunu Cumhurbaşkanı var bakanları var sizler de tıpkı onlar gibi mazlumun yanında yer alacaksınız ve ne olursa olsun doğru yoldan ayrılmayacaksınız. Sizdeki bu iman sizdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe asla ve asla ne ülkemiz ne de İslam coğrafyamız kimsenin oyuncağı olmayacak. Sizler Halep için yapmış olduğunuz yardımlarla aslında zalimin elindeki silahı alamasanız da mazlumun gözündeki yaşı silmeye çalıştınız. Bu yardımlar için bütün öğrencilere ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler adına toplanan bağışları teslim eden 12. Sınıf öğrencisi Betül Nur Demirhan ve 10. sınıf öğrencisi Feyza Nas, "Bizim Halep'teki katliama ve yardım çağrılarına sessiz kalmamız beklenemezdi bu sebeple elimizden geldiğince maddi olarak yardımda bulunduk ancak bizim görevimiz hala bitmedi. Biz dualarımızla Müslüman coğrafyasındaki katliamın son bulması için mazlumlara destek vereceğiz. Kampanyaya destek veren bütün öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dediler.

Bağışların takdimi esnasında duygulanan İHH İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, öğrencilerin güzel ve samimi duygularından dolayı memnuniyetini dile getirerek bütün öğrencilere güzel ve örnek davranışlarını takdir ettiğini ifade etti. Yıldırım, yardımları en yakın zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum