İMAM HATİP’TEN TÜBİTAK BİLİM FUARI

İMAM HATİP’TEN TÜBİTAK BİLİM FUARI

Bilecik Şeyh Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Şeyh Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılışa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bat, Okul Müdürü Ayhan Mercan, Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ömer Yel, bazı öğretmen ve öğrenciler katıldı.

‘NE OLURSA OLSUN KARARLIYIZ’

Okul Müdürü Ayhan Mercan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin fen ve sosyal bilimler programı uygulayan proje okulu statüsüne kavuştuğunu anımsattı. Müdür Mecan, “2014 yılında açılan Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisemiz bu öğretim yılı başında fen ve sosyal bilimler programı uygulayan proje okulu statüsüne alınmıştır. Bugünkü fuarımızda bunun bir meyvesidir. Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip olarak sadece mesleki alanda değil ilmi ve akademik alanda da varlık göstermek istiyoruz. Şartlar ve imkanlar ne olursa olsun bu konuda kararlıyız. Efendimizin de buyurduğu gibi yitik malımıza talibiz” dedi.

1-514.jpg

Müdür Mercan’ın konuşmasının ardından fuarın açılış kurdelası kesildi. Öğrencilerin hazırladıkları projeler gezilerek, bilgi alındı.

3-394.jpg

‘İMAM HATİPLİ GENÇLER LİDER GENÇLERDİR’

Bu esnada öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, öğrencilerin hazırladıkları projelerin çok önemli olduklarını ifade ederek, “Sevgili Peygamberimizin iki günü bir olan ziyandadır sözünden hareketle yaptığınız projelerin çok anlamı var. Bir gün önce neler yaptık bir gün sonra ne yapacağız diye planlama yapması gereken bir kültürün çocuklarıyız. Bu anlamda yaptığınız çalışmalar çok önemli.

2-518.jpg

İmam Hatipli gençler lider gençlerdir. İmam Hatip’te okumanın bir ayrıcalığını yaşıyorsunuz. Dünyevi ve uhrevi eğitimler alıyorsunuz, çok şanslısınız” ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı, ikramların ardından sona erdi.

4-153.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4932 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum