İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bilecik Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yurdu yapılması için gerekli olan imar planı değişikliği jet hızıyla tamamlanarak, imar sorunu ortadan kaldırıldı. 

Meclis Başkanvekili Şadan Turhan, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan bir arsa üzerinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yapılacakla yurtla ilgili ödenek ve projenin hazır olduğunu ancak imar değişikliği yapılmadığı için ihaleye çıkılamadığını söyledi. Turhan, meclis gündemine gelen yurt yapılması için gerekli olan imar planı değişikliğinin toplantı süresi içerisinde çözülmesini istedi. 

Toplantıya ara verilerek, imar komisyonu konuyla ilgili çalışmasını gerçekleştirdi. Komisyon, imar planı değişikliği yapılmasını oyçokluğu ile kabul etti. Komisyon Başkanı Hüseyin Yalçın, gerekli imar değişikliğinin AK Parti'nin oylarıyla yapıldığını, CHP ve MHP'li komisyon üyelerinin çekimser yönde oy kullandığını açıkladı. 

Komisyon raporu, mecliste yapılan oylamada AK Parti grubu ve bağımsız üyenin kabul oylarıyla kabul edildi. CHP ve MHP ise çekimser oy kullandı.

Böylelikle yurt yapımına engel teşkil eden imar sorunu ortadan kaldırılmış oldu. 

MUHALEFET PROTESTO EDİLMESİ TARAFTARI

Meclis Başkanvekili Şadan Turhan başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Başarı Ödülleri Kültür ve Ticaret Fuarı'nda belediyeyi temsilen katılmak üzere personel görevlendirilmesi konusu görüşüldü. 

CHP ve MHP sıraları, Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 Ermeni Olayları’nı ‘soykırım’ olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesinden dolayı Bilecik'ten bir tepki ortaya koyulmasını, fuarı protesto ederek katılım olmamasını talep ettiler.

Meclis Başkanvekili Şadan Turhan ise Ekim ayında gerçekleştirilecek fuar için katılım konusunun henüz netlik kazanmadığını sadece personel görevlendirilmesinin yapılacağını ifade ederek, gündem maddesini oylamaya açtı. Madde, AK Parti'nin kabul oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. Muhalefet ve bağımsız üye ise red yönünde oy kullandı. 

SENTETİK SAHA YAPILACAK

Gündemin ikinci maddesindeyse, Aşağıköy'de bulunan bazı parsellerin spor tesisi yapılmak üzere Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsisi tartışıldı. İstasyon sahası olarak bilinen yerle birlikte bazı parsellerin daha sentetik saha yapılması için tahsis edilmesi AK Parti, MHP ve bağımsız üyenin kabul oylarıyla kabul edildi. CHP ise çekimser kaldı. 

BELEDİYEYE ŞİRKET HİBE EDİLECEK

Osman Ercan Eğilmez'in sahibi olduğu Bilecik Kayı Gıda Temizlik Anonim Şirketi'nin belediye tarafından hibe olarak devralınması CHP ve MHP'nin red oylarına karşın AK Parti ve bağımsız üyenin kabul oylarıyla kabul edildi. 

YÜCEKAPI BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUNACAK

Toplantıda ayrıca Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Yücekapı Belediyesi ile kardeş şehir olunması konusu oybirliği ile kabul edildi. 

Toplantı, imar konularının görüşülmesi ile sona erdi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2997 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum