İnönü Şehitleri Zaferin 103. Yılında anıldı

İnönü Şehitleri Zaferin 103. Yılında anıldı

Bozüyük’te 1. İnönü Zaferi’nin 103. yılı anısına bu yıl Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’nün 16.’sı düzenlendi.

Bozüyük’te 1. İnönü Zaferi’nin 103. yılı anısına bu yıl Metristepe Zafer ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’nün 16.’sı düzenlendi.

Bozüyük Belediye Başkanlığı, AKUT, Bozüyük Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları iş birliği ile düzenlenen etkinlik sabah saat 09.20’de Cemalettin Köklü Parkı önü ve AKUT operasyon binası önünde toplanılarak başladı.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-1.jpeg

Programın devamında katılımcılar buluşma noktalarından belediye otobüsleriyle alınarak yürüyüşün başlama noktası olan Düzdağ yolu üzeri Nanedere yolu girişine geldiler. Burada katılımcılara Bozüyük Belediyesi tarafından su, kuruyemiş ve bayrak dağıtımı yapılırken İstiklal Mücadelesi Araştırmaları Derneği Başkanı tarafından da İnönü Savaşları hakkında bilgilendirme yapıldı.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-2.jpeg

Daha sonra yürüyüşe başlayan grup 8 km’lik yolu yaklaşık 2,5 saatlik bir sürede yürüyerek zirveye ulaştı. Zirvede mola veren katılımcılara Bozüyük Belediyesi tarafından sıcak çorba ile birlikte çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programın devamında ise protokol üyeleri ile birlikte tüm katılımcılar büyük bir bayrak açarak Zafer Anıtı’nın önüne geldiler. Anıtın önünde hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunarak şehitlerimiz için dualar edildi.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-3.jpeg

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kurtuluş mücadelesinin düzenli ordularla yapılmış ilk zaferleridir. Birtakım kesimlerin söylediği gibi Yunanlıların keşif harekâtı veya bizim keşif harekâtı değildir. Yüzlerce insanımızı şehit verdiğimiz ve Yunana ilk kez Anadolu’da ‘geçemezsin’ dediğimiz yer İnönü Zaferlerinin olduğu yerdir. İnönü Zaferleri’nin cephe hattı Bozüyük’tür. Bozüyük’ün İntikam Tepesi, Kanlı Sırt, Poyra, Akpınar ve bulunduğumuz Metristepe tüm cephe hatlarını oluşturmuştur. Atalarımızın kanlarıyla sulandığı bu topraklarda Cumhuriyetimizin yüz yıllarca devamı için kuşaktan kuşağa bugünleri böyle yürüyüşler ve kutlamalarla anacağız. O zaman Türk Ordusunun, askerlerimizin kiminin çorabı yok, kimi çarıklı, çarıksız Yunanlılarla bu kış şartlarında savaşmışlar. Biz bu korunaklı giysilerimizle, 8 kilometrelik bir yürüyüşü yapmamız çok kolay bir şey. Onların ruhları şâd olsun” diye konuştu.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-7.jpeg

Etkinlik de yer alan AKUT Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Yılmazberk de yürüyüşün önemi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Şanlı tarihimiz boyunca kazandığımız birçok zafer var. Birinci İnönü Zaferi, hava muhalefeti ve zorlu doğa koşulları nedeniyle bizlere bugünleri hediye eden Kurtuluş Savaşımızın cesur askerlerinin en değerli zaferlerinden biri. AKUT olarak tam 16 yıldır bu zorlu şartlarda, değerli Bozüyük halkı ve vatandaşlarımızla omuz omuza bu anlamlı yürüyüşü gerçekleştiriyor ve Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, milletimizin makûs talihini değiştiren Kurtuluş Savaşı'nın kahramanları ve şehitlerimizi anmayı görev biliyoruz.” dedi.

Programa Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, İlçe Garnizon Komutanı Mühimmat Yüzbaşı Caner Yılmaz, AKUT Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Yılmazberk, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Soner Serin, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, CHP İl Başkanı Ali Özdemir, CHP İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, Bozüyük Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, motorsikletli ekipler ve vatandaşlar katıldı.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-6.jpeg

Programa ayrıca Bozüyük AKUT Ekibi’nin yanı sıra Eskişehir, İstanbul, Bursa, Giresun, Ankara ekiplerinden oluşan toplam 104 AKUT gönüllüsü katıldı.

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-5.jpeg

inonu-sehitleri-zaferin-103-yilinda-anildi-4.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.