İNÖNÜ'DE PAZAR TEZGAHLARI DUA İLE AÇILIYOR

İNÖNÜ'DE PAZAR TEZGAHLARI DUA İLE AÇILIYOR

Eskişehir İnönü ilçe merkezindeki pazar tezgahları, esnafının talebi doğrultusunda bundan sonra ‘Pazar Duası’ ile açılmaya başlandı.

Her hafta perşembe günleri ilçe pazarının kurulduğu Kapalı Pazar yerinde satış yapan esnafın, mesaisine ‘pazar duası’ ile başlama talebi İnönü Belediyesi tarafından olumlu karşılandı ve İlçe Müftülüğünden bir din görevlisi eşliğinde pazarcı esnafı sergisini dualarla açtı. 

Pazar duası öncesi esnafı ziyaret ederek tek tek görüşen İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, ilçe sakinlerinin ihtiyaçlarını karşıladıkları Kapalı Pazar yerindeki esnafın pazarı dualarla açma taleplerini olumlu karşıladıklarını belirterek “Perşembe günleri kurulan pazar yerinde tezgah açan esnafımız, İlçe Müftülüğünden görevli bir din görevlisi tarafından okunan dua sonrası satış yapmaya başlayacak. Esnafımız kazançlarının bereketli, helalinden ve bol olması için bu günde itibaren el açıp dua ederek tezgahlarını açacaklar. Bundan sonra her Perşembe geleneksel hale getireceğimiz ‘Pazar Duası’ ile esnafımızın işlerinin daha bol kazançlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

Pazarcı esnafı ise dua ile tezgah açma taleplerinin İnönü Belediyesi tarafından olumlu karşılanmasından memnuniyet duyduklarını belirterek geçim kaynakları olan tezgahlarını dualarla açarak daha bereketli ve bol kazançlı rızıklar elde edeceklerini temenni ettiklerin belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum