İnovasyon Fabrikası Bilecik'te

İnovasyon Fabrikası Bilecik'te

İleri Prototip İstasyonu ve Teknik Destek Projesi (APS) İnovasyon fabrikası Bilecik’te bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

img-8880.jpg

İnovasyon Fabrikası bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısınının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün tarafından gerçekleştirmesinin ardından Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya yapmış olduğu konuşmada “Böyle bir bilgilendirme serisinin ilk bölümünün Bilecik’te icra edilmesi oldukça kıymetli. Burada yapılan toplatıya katılım az fakat nitelik niceliğin önüne geçer. Katılımcılarımızın en üst düzeyde istifade etmesini diliyorum. Atalarımızın bir sözü var pekmezin iyi olsun sineği bağdattan gelir diye sizin güzel bir fikriniz varsa ve iyi bir projeniz varsa destek olmak için bir çok imkanlar var. Bilecik biliyorsunuz tarih boyunca en güzelini icra etmiş konumda. Osmanlı Devleti tarihsel anlamda diğer beyliklerden farklı olarak inovatif anlamda çalışmalar gerçekleştirmiştir. Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi ve Osman Bey’in gerçekleştirmiş olduğu kodlar gerçekleşmiştir. Gerçekleştirilen bu İnovasyon Fabrikası önümüze ışık olacaktır. Ben bu organizasyonda emeği geçen gerek akademik camiadaki arkadaşlara gerek ticaret odasına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

img-8863.jpg

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Operasyon Koordinasyon Birimi DirektörüProf. Dr. Sn. Hikmet Karakoç proje hakkında bilgiler verdi. İnovasyon Fabrikası projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan "ileri Prototip istasyonu için Teknik Destek Projesi", Eskisehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülmekte. Projenin misyonu,

img-8907.jpg

• KOBi'leri, Start-up'lar ve Girişimcileri; ürünlerini ticaretleştirme süreçlerinde desteklemek,

• Ulusal-uluslararasi pazarlara açılma yolunda ihtiyaç duyduklar eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile buluşturmak aynca

• Teknik alt yapı desteğiyle tasarım ve prototipleme süreçlerinde ihtiyaçlan olan konularda desteklemek.

Projenin vizyonu ise; Ulusal ve uluslararasi düzeyde Sanayi, Üniversite, KOBI işbirliğinin ve ekosisteminin geliştirilmesine katki sağlayarak bölgede tercih edilen lider bir inovasyon merkezi olarak hizmet vermek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak.

Projenin hedefleri; Ulusal ve uluslararasi düzeyde Sanayi, Üniversite, KOBI işbirliğinin ve ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlayarak bölgede tercih edilen lider bir inovasyon merkezi olarak hizmet vermek ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katki sağlamasıdır.

Proje hakkında bilgi verilmesinin ardından Bilecik’te KOBİ’ler ve girişimciler ile toplantı gerçekleştirildi.

img-8881.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum