MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

İSABETLİ KONULARA DEĞİNDİK

İSABETLİ KONULARA DEĞİNDİK

Cuma günkü yazımda teknolojinin verdiği imkanlarla artık herkesin haber yapabildiğini, habere ulaşmanın da çok kolay olduğundan bahsedip, okuyucunun artık haber seçtiğini ve bir o kadar yorumları takip ettiğini anlatmıştım.

Gazetemizin Basın Masası programı sayesinde; ülke genelinde statü değiştiren, bir üst klasmana atlayan gazeteciliğin bir örneğini Bilecik’te gerçekleştirdik.

İlk olarak Ertuğrulgazi ihtifalini konu edindiğimiz programın ardından Bilecik’in en büyük sorununu konuştuk. Program öncesinde Bilecik sokaklarında röportajlar yaptık. Basın Masası Programında vatandaşın talepleri ile önceden beri devam eden konuları değerlendirdik. Bu konuların başında Yeni Hastane, Yenişehir-Bilecik yolu ve otopark öne çıktı.

Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı otoparkla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Hastane ve Yenişehir yolu hakkında da yine açıklamalar yapıldı.

Bilecik’teki eğitim sendikalarını aynı masa etrafında topladık. Bilecik’teki eğitimi konuştuk. Biliyorsunuz Eğitim sendikalarının birbirleri hakkında yaptıkları basın açıklamaları çok sert. Haberlerin yayınlandığı gün sitemiz adeta tartışma platformu haline geliyor. Eğitim sendikaları ile gerçekleştirdiğimiz basın masası programı da eğitim camiası tarafından dikkatle takip edildi.

Aynı toplantıda Türk Eğitim-Sen ve aynı zamanda Kamu Sen İl Temsilcisi Ömer Yel Bozüyük’te üç okulun deprem yönetmeliğine aykırı olduğunu iddia etmişti.

Haberimizin ardından Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi tahliye edildi. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü gazetemize yazılı bir açıklama yaptı. Ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir katıldığı bir toplantı öncesinde konuyla ilgili bilgi verdi.

Yine Basın Masasının gündemine aldığı MHP’nin esrarengiz toplantısının ardından MHP’de yönetim değişti. Basın Masasındaki değerlendirmelerimiz hakkında MHP Milletvekili Bahattin Şeker Basın toplantısı yaptı.

Bilecik’in gündeminde olan, Bilecik’in konuştuğunu Basın Masasında konuşuruz dedik. Yaklaşan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adaylığı için kimlerin ismi telaffuz edildiğini konuştuk. Program izleme rekorları kırdı diyebilirim. Bu konuda ilerleyen zamanlarda tekrar aynı konuyu konuşacağız.

Ahilik Haftasında esnafların sıkıntılarını dile getirdik. Burada dile getirdiğimiz konuların başında AVM’lerin esnafa olan zararları ve emekli olmak isteyen Bağ-Kur’luların borçlarının emekli olabilmesi için bankaların kredi vermediği dile getirilmişti. İsabetli konulara temas etmişiz. Programı çektikten bir hafta sonra Kırşehir’e giden Başbakan Ahmet Davutoğlu AVM’lere %5’lik kısmını esnafa ayırma mecburiyeti getireceklerinden bahsetti. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bağ-Kur’lu olup emekliliği hak etmiş ancak borcundan dolayı emekli olamayan vatandaşlara Halk Bankası tarafından kredi verileceği müjdesini verdi.

24 Kasım Öğretmenler gününde Eğitim duayenleri bir başka değişle eğitimin ustaları ile bir araya geldik. Harika bir program oldu. Haber sitemize çok sayıda olumlu yorum geldi. Program ilgi görünce Muzaffer Tekeliğoğlu ve Amcam Ali Erdal ile bir program daya yapmaya karar verdim.

Muhabirlerimizle ayın en çok okunan, en çok yorumlanan ve en çok izlenen haberleri değerlendiriyoruz. İlk kez Eylül ayının sonunda değerlendirdik. Programı çektiğimiz anda Bakan Veysel Eroğlu’nun Şeyh Edebali’ye geldiğini haber aldık ve muhabirimiz Sinan Önce oraya koştu. Aynı saatlerde yine bir haberimiz üzerine Bozüyük Kaymakamlığından bir basın açıklaması yapılacaktı. İsmet Cep bu habere gitti. İzleyicilerimiz de muhabirliğin ne kadar hareketli ve temposu yüksek bir meslek olduğunu görmüş oldular.

Son olarak muhabirlerimizle Kasım ayının öne çıkan haberlerini çektik. Aslında ben bu konuda hakkında size bilgi verecektim ama artık yarın.

Bu yazı toplam 1199 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR