İŞÇİLER EYLEME BAŞLADI

İŞÇİLER EYLEME BAŞLADI

Bayırköy’de faaliyet gösteren eski adıyla Tekersan (Mefro Wheels) ve Vezirhan’da faaliyet gösteren Demisaş Döküm Emaye Sanayi fabrikasında çalışan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlayamadıkları gerekçesiyle eyleme başladılar.

isciler-eyleme-basladi2.jpg

Vardiya giriş ve çıkışlarında eylem yapan işçiler toplu sözleşmede bulunan bazı maddelerle ilgili hak talebinde bulundular.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Bilecik Bölge Temsilcisi Recai Büyükbeyhan, yaptığı basın açıklamasında, hak taleplerinin gerçekleştirilmesi için üretimden gelen güçlerini kullandıklarını belirterek şunları kaydetti:

“MESS, metal işçilerine sefaleti reva görüyor. İnsanca yaşayacak bir ücret hakkımızdır. Bu enflasyon işçilerin değil patronların enflasyonudur. Sosyal haklar gerçekliğe kavuşmalıdır. Patronların 3 yıllık sözleşme dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz. Patronlar iş barışını sağlamak istiyorlarsa tekliflerimizi dikkate almak ve dayatmalardan vazgeçmek zorundadırlar. Zenginliklerine zenginlik katarken, metal işçilerini sefalete mahkum edemeyecekler. MESS’in tekliflerinin kabul edilmesi mümkün değildir” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3576 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.