İşten çıkarmalar Millet İttifakı’nda çatlağa neden oldu!

İşten çıkarmalar Millet İttifakı’nda çatlağa neden oldu!

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalar CHP ile İYİ Parti arasında görüş ayrılıkları meydana getirdiği gibi Millet İttifakı’nda çatlağa neden oldu.

Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalar CHP ile İYİ Parti arasında görüş ayrılıkları meydana getirdiği gibi Millet İttifakı’nda çatlağa neden oldu.

Bilindiği üzere; Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. bünyesinde çalışan 5 personelin işine son verildi. İşten çıkarmalara ilk tepki İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi ve Meclis 1’inci Başkanvekili Mehmet Sadık Kaya’dan geldi. Sadık Kaya, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, işten çıkarmalarını kınadığını belirterek yanlıştan dönülmesini istedi. Belediye Meclis üyelerine de seslenen Sadık Kaya, meclis üyelerini işten çıkarmalara karşı tavır almaya davet etti.

Pazartesi günü gerçekleşen belediye meclis toplantısında tepkisini bir kez daha dile getiren Sadık Kaya, işten çıkarmaların yanlış olduğunu ifade ederek protesto etmek amacıyla meclis toplantısından ayrıldı.

Öte yandan, İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Hakan Sakarya da Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalara tepki göstererek, “İYİ Parti il ve ilçe başkanları ve yönetimlerimiz olarak belediyemizden personel çıkartılmasına külliyen karşıyız.” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Sakarya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi yaşanan işçi çıkarmalarının kendilerini üzdüğünü belirterek, “Sn. Semih Şahin beyin 30 kişilik (TYP)’li  personel çıkarımında tepkimizi koyup rahatsızlığımızı bildirdiysek, şimdi de yapılanın yanlış olduğunu ve ivedilikle bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Sakarya son olarak Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı’ın sağduyulu davranarak karardan döneceğini ümit ettiklerini bildirdi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2849 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum