İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

SGK İl Müdürü Adem Bedir, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesi kapsamında 1750 artı istihdam sağlandığını açıkladı. Müdür Bedir, ilimizin 2300 hedefini yıl sonuna kadar yakalayacağını hatta hedefi geçme potansiyelinin bile olduğunu ifade etti. 

Sosyal Güvenik Kurumu (SGK) İl Müdürü Adem Bedir, SGK Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarını makamında ağırlayan Müdür Bedir, hafta boyunca gerçekleşen etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Bedir, Genel Sağlık Sigortası (GSS), yapılandırılan vergi borçları ve istihdam teşvikleri konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

SGK İl Müdürü Adem Bedir, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesi kapsamında ilimizde 1750 artı istihdamın sağlandığını açıklarken, ilimizin 2300 hedefini yıl sonuna kadar yakalayacağını hatta hedefi geçme potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaptı. 

Müdür Bedir, SGK Haftası dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasında şunları kaydetti:

"SGK haftasında sivil toplum kuruluşlarına, işverenlerimize ve sigortalılarımıza ziyaretlerimiz oluyor. İşveren ziyaretlerimizde istihdam teşviği ve yapılandırmalarla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Sosyal Güvenlik Haftası'nda buna daha da hız verdik. Dolayısıyla istihdamın artırılması ile ilgili teşvikler ve yapılandırmadaki kişilerin hakları ile GSS değişiklikleri hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz.

GSS'DE DEĞİŞİKLİKLER OLDU!

GSS'de 1 Nisan 2017 tarihi itibari ile bir değişiklik söz konusu oldu. Hiç geliri olmayanlar ve gelir testine girmeyenler 53 TL ile GSS'li olabiliyor. Gelir testi yaptırıp asgari ücretin 3'te 1'inden az geliri olanların primi hazine tarafından karşılanıyor. Eğer bundan fazla ise 53 TL ödüyor. Veya vatandaş ben gitmiyorum derse ödeyeceği tutar 53 TL. 

İSTİHDAM DESTEĞİ!

Yine işverenlerimizin istihdam teşviği seferberliğinden faydalanmaları için 15 Haziran'dan sonra hem liseden hem de üniversiteden mezun olacak öğrencilerimiz teşvik kapsamına girecekler. İşverenlerimizin bunlara dikkat etmelerini istiyoruz. Teşvik kapsamında işe girenin sigorta priminin tamamı, verginin tamamı devlet tarafından karşılanıyor. Mükellef sadece maaş ödüyor. Başka bir ödeme söz konusu değil. 

31 MAYIS'A DİKKAT!

Ayrıca yapılandırma kanununda ilk taksitlerin son ödeme tarihi 31 Aralık 2016 idi ancak bu 31 Mayıs tarihine uzatıldı. 31 Mayıs'a kadar bu konuya dikkat edilmesini istiyoruz. Çünkü kanunla gelen yapılandırmanın en büyük ve en önemli özelliği hem faizlerin yaklaşık yüzde 85'inin silinmesi. Diğer kanunlardan bir farkı da ilk iki taksit ödeme mecburiyeti. İlk iki taksit ödenmediğinde yapılandırma bozuluyor. Bu konuda dikkat edilirse hem kendileri hem ülkemiz kazanır. Hem de bizim emeklerimizin karşılığı gelmiş olur.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında şu anda işe giren ve çıkanları sadeleştirdiğimizde 7 Mayıs itibari ile 1750 tane artı istihdam söz konusu. Bilecik'in üzerine düşen rakam toplam sigortalı sayısının yüzde 5'i yani 2300 civarında bir rakamdı. Yıl sonuna kadar bu rakamı yakalayacağımızı ümit ediyorum. Hatta daha da üstüne çıkma ihtimalimiz aşikar" dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2029 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum