İstiklal Madalyası müzede sergilenecek

İstiklal Madalyası müzede sergilenecek

Bilecik’te, Ahmet Böcek’e ait İstiklal Madalyası Bilecik Müzesi’nde sergilenmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edildi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında 61. Tümen Topçu Alay Taburu’nda Milli Ordu’da vazifeli bulunan Ahmet Böcek’e verilen İstiklal Madalyası Bilecik Müzesi’nde sergilenecek. Ahmet Böcek’in İstiklal Madalyası torunu tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’a teslim edildi. İstiklal Madalyası’nı teslim alan Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “Bu eserimizi özenle koruyarak müzemizin en özel köşesinde sergileyeceğiz.” dedi.

Müdür Serkan Bircan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze çok kıymetli bir değer teslim edildi.

61. Tümen Topçu Alay Taburu’nda Milli Ordu’da vazifesi sürecinde merhum Ahmet Böcek’in üstün başarıları sonucunda takdir edilen İstiklal Madalyası, torunu Halil İbrahim bey tarafından Müzemize sergilenmek üzere vesikası ile birlikte teslim edildi. İnşallah özenle bu eserimizi koruyacak ve müzemizin en özel köşesinde sergileyeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. yılına heyecan ve kararlılıkla ulaştığımız bu günlerde, canları pahasına, görülmemiş mücadeleler ile bu eşsiz Vatanı bizlere emanet eden; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

muzede-sergilenecek1.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum