İSTİKLAL MARŞI´NIN RENGİ MİLLETİN RENGİDİR

İSTİKLAL MARŞI´NIN RENGİ MİLLETİN RENGİDİR

İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma günü dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi´nde bir program düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir program düzenlendi.
Programda konuşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Halis Çelik, İstiklal Marşı'nın millet için ortak belgelerden biri olduğunu ifade ederek: "Nice zaferler, acılar, fedakarlıklar, idealler ve millet olma şuuru bu şiirin bünyesinde toplanmıştır. Akif'in Türk Milletine armağan ettiği İstiklal Marşı, çağlar boyunca bağımsız yaşamış ulusumuzun, bağımsızlık aşkını ulusal ve kutsal değerlere olan bağlılığını ve kahramanlığını yansıtır. İstiklal Marşının rengi milletin rengidir. Şanlı mazimizdir, kahramanlık destanımızdır, heybetli kimliğimizdir.İstiklal Marşı, tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, bizlerin ortak değerimizdir." dedi.

Okul Müdürü Çelik'in konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı sinevizyon eşliğinde sunuldu. Daha sonra İmam Hatip Lisesi öğrencileri Talha Çevik "Zulmü alkışlayamam", Buse Bedir ise "Bülbül" şiirini seslendirdi. Programın sonunda ise İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "İstiklal Marşı oratoryosu" izlenildi.

HABERLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ RESMİ TIKLAYIN...

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.