İYİ Parti’den ‘Bilecik Belediyesi’ açıklaması

İYİ Parti’den ‘Bilecik Belediyesi’ açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Bilecik Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Sadık Kaya’nın belediye başkanlığına seçilmesinin ardından ortaya atılan iddialara ilişkin, "Kapalı bir oylamada bu kadar hassas davranılan bir süreçte aslında teknik olarak kimin oy verdiği belli değilken böyle bir öngörü üzerinden partimize yeni bir algı operasyonu yapılmasını yadırgıyoruz" dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı, terörle mücadele gündemiyle toplandı. İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Zorlu, Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlenince yürütülen Pençe-Kilit Harekatı'nda bölücü terör örgütü mensuplarının sızma girişimi sonrasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Türk milleti şehitlerini uğurlarken kahraman Türk ordusu, PKK terör örgütüne karşı cansiperane mücadelesini vermeye devam ediyor. Türk devletinin ve milletinin bölünmez bütünlüğünün, egemenliğinin cephedeki müdafi olan Türk ordusunun bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede onların yanında olmak her Türk vatandaşının asli vazifesi, vatan kahramanlarına ve kendisini var eden yüce milletimize de bir borcudur" diye konuştu.

Bilecik Belediyesinin İYİ Parti’ye geçmesi

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bilecik Belediyesinin İYİ Parti’ye geçmesi ile ilgili yaşanan tartışmaların sorulması üzerine Zorlu, şunları kaydetti:

"Seçimlere tek başına girme kararımız, bir anlamda açtığımız üçüncü yol ve bunun vatandaşlarımızda adım adım vücut bulmaya başlaması, partimizin yeniden yükselişi, bazı kesimlerin dengesini bozduğunu göstermektedir. Bizim kararımız çok açık ve nettir. Biz inanın 31 Mart’ta hem siyasi iktidar hem de muhalefetin alışılagelmiş ezberini bozmakta kararlıyız. Bilecik konusunda da çok ciddi bir bilgi kirliliğini, hatta gerçek dışı ifadeleri üzülerek takip ediyoruz. 2019 seçimlerinde ittifakla kazanılmış bir belediye, ardından belediye başkanı görevden uzaklaştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan oylamaya kadar, daha öncesinde ise belediye meclisinde yapılan oylamalarda CHP’nin adayını destekledik. İki kez seçilmesini sağladık. Biz yeni bir yolculuğa çıktık. İYİ Parti olarak kendi adaylarımızla her il ve ilçede, belediye meclislerinde, il genel meclislerinde kendi adaylarımızı kazandırmak gibi bir sorumluluğun ve heyecanın içerisindeyiz. Bu kapsamda ikinci bilgi kirliliği; biliyorsunuz ilk iki turda üçte iki çoğunluğun sağlanması gerekiyor. Üçüncü turda ise salt çoğunluğun yeterli olduğu bir durum var. Biz üç turda da adayımızı geri çekmedik. İkinci turun sonunda iki aday kalıyor. CHP’nin teklifi üzerine kapalı oylamada, telefonun bile kabine sokulmaması gibi bir karar alınıyor. Bunun sebebi ne her şey objektif olsun, hiçbir şaibe bulaşmasın diye. Orada İYİ Parti’nin belediye meclis üyesi daha fazla oy alıyor ve seçimi kazanıyor. Anlatmak istediğim kapalı bir oylamada bu kadar hassas davranılan bir süreçte aslında teknik olarak kimin oy verdiği belli değilken böyle bir öngörü üzerinden partimize yeni bir algı operasyonu yapılmasını yadırgıyoruz. Ancak bu süreç İYİ Partimizi daha da güçlendirerek, yolumuza devam edeceğiz. Bugün Bilecik’le, yarın belki sürpriz yerler olabilir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.