JUDO BRANŞINDA BİR İLK

JUDO BRANŞINDA BİR İLK

Bilecik Belediyesi Spor Kulübü Judo branşı sporcularından Mehmet Kısa, İzmir'de düzenlenen Minikler Türkiye Judo Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldu. Minik sporcunun bu derecesi judo minikler kategorisinde bugüne kadar elde edilen en büyük başarı olarak kayıtlara geçti. 


Ayrıca başarılı sporcu milli takıma seçilerek Yunanistan'da düzenlenen turnuvada ülkemiz adına ter döktü. 


Türkiye Judo Federasyonu Başkanlığı 2018 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Judo Şampiyonası 13-15 Temmuz tarihleri arasında İzmir'de yapıldı. 1030 sporcunun katıldığı müsabakalarda Bilecik Belediyesi Spor Kulübü Sporcusu Mehmet Kısa +60 kilogram sıkletinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. 


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri Galip Aydın Güner ve Sümeyye Akkuş Güner eşliğinde antrenmanlarını sürdüren minik sporcu yakaladığı başarıyla milli takıma seçilmeye hak kazandı. Mehmet Kısa, 27-29 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Minikler Balkan Judo Şampiyonası'nda milli formayı giydi. Bu müsabakada beşinciliği elde etti. 

Judo branşında elde edilen bu başarının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Antrenör Galip Aydın Güner, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne ve Bilecik Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür etti. Antrenör Güner, judo branşında çıtayı yükseltmek adına çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade ederek daha büyük başarılara yelken açmak için mücadele verdiklerini belirtti. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7688 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum