KAÇAK 'KONAK' PARTİYİ BÖLDÜ!

KAÇAK 'KONAK' PARTİYİ BÖLDÜ!

Eski vali konağı arsasına Bilecik İl Özel İdaresi’nce ihaleye çıkarılan ve Değişim Gazetesi’nin sahibi Mehmet Ergün tarafından Bilecik Belediyesi’nin 4113 nolu yapı ruhsatında 99 metrekare inşaat alanına 2 kat bina yapması gerekirken, kanunlara uymayarak 300 metrekare üzerinde ve 3 kat bina halk arasında “KAÇAK KONAK” olarak anılıyor.

“Kaçak Konak”ta son olarak Bakan Nabi Avcı’nın ağırlanması Ak Parti’yi de böldü. İddialara göre Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı haricindeki Ak Partili Belediye Başkanları Bakan’ın Kaçak Konak’ta ağırlanmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın da kamuoyunda ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği bilinen Kaçak Konak’ta Bakan’ın ağırlanmasının yanlış olduğunu ancak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Bakan Nabi Avcı’nın orada ağırlanmasında ısrar ettiği iddia ediliyor.

Belediye çevreleri ise “Ak Parti bizi ateşe attı” ifadeleriyle Ak Parti İl Başkanlığı’nın sıkıntılı olan “ Kaçak Konak”da Bakan’a yemek verme programı düzenlediğini, Ak Parti İl Başkanlığı’na defalarca programı Kent Ormanına alınmasını istediklerini söylüyor. Olumlu yanıt alamayınca Pelitözü’nde yemeğin verilmesi için ısrarcı olduklarını ama Ak Parti İl Başkanlığı’nın fikrini bir türlü değiştiremediklerini de ekliyorlar.

Konu üzerine görüşünü aldığımız Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Kaçak Konak’ta düzenlenen yemek organizasyonunun kendi isteği doğrultusunda gerçekleştirildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. İddialarda yer aldığı üzere belediye ile aralarında böyle bir diyaloğun geçmediğini ifade eden Karabıyık, konuyla ilgili görüş beyan etmek istemediğini dile getirdi. 

AK Parti kanadından gelen bu açıklamanın ardından kamuoyu, gözlerini belediyeden gelecek cevaba çevirdi. Organizasyonun ücretini kimin ödediği ve kaç para verildiği soruları cevap beklerken, parayı ödeyenin organizasyonunda sahibi olacağı düşünülüyor.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 5095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum