KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK

KAÇAK RESTAURANTTA RESMİ YEMEK

İnşaat ruhsatına uygun yapılmayan, bu nedenle de belediyenin çalışma ruhsatı vermediği Konak Cafe Restaurant'ta Aile ve Sosyal Poitikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına yemek verdi.

Bilindiği gibi eski vali konağı, 7 yıllığına restaurant veya buna benzer çalıştırılmak üzere ihale edilmişti. İhale edilen yerin, belediyenin verdiği inşaat ruhsatına uygun yapılmadığını internet sitemiz www.bilecikhaber.com.tr'de ve gazetemizde yaptığımız haberlerle kamuyouna duyurmuştuk.  Bu haberlere rağmen inşaat devam etmiş ve bitirilmişti. Belediye, inşaat sırasında ruhsata uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etmemiş olmalı ki, inşaat bitirildi ve müşterilerine hizmet vermeye başladı. Belediyenin çalışma ruhsatı vermediği yerin ise nasıl açılış yaparak çalıştığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

MİLLETVEKİLLERİ GİBİ DOKUNULMAZLIĞI MI VAR?

Zaman zaman zabıta, ilimiz esnaflarını dolaşarak ruhsat denetimi yapıyor. İlimizdeki bazı esnaflar ise: "Milletvekillerinde olduğu gibi bazı işyerlerinin de dokunulmazlığı mı var" diyerek Konak Cafe Restaurant'ın nasıl çalıştığını merak ediyorlar. 

Konak Cafe Restaurant'ın durumuyla ilgili kamuyounda bir çok iddia dolaşırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise çalışanlarına burada yemek verdi ve fotoğrafları sosyal medya hesabı facebook üzerinden paylaşıldı. 

RESMİ KURUM KAÇAK YERDE NASIL YEMEK VEREBİLİYOR?

Facebook üzerinde resimleri gördüğünü dile getiren bazı okuyucularımız: "Bir resmi kurum ruhsatsız, kaçak olarak çalışan yerde nasıl yemek verebiliyor? Yoksa sırayla resmi kurumlara burada yemek verdirilerek kaçak iş yeri meşrulaştırılmak mı isteniyor." diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

1-076.jpg

"SORUMLUSU BELEDİYE"

Konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül'ün görüşlerini aldık. İl Müdürü Akgül, Konak Cafe Restaurant'ın kaçak çalıştığıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını, eğer kaçak çalışıyorsa bile bunun sorumlusunun belediye olduğunu ifade ederek, bu tür organizasyonları zaman zaman değişik mekanlarda da yaptıklarını söyledi.

VALİ BEYİN HANIMI "OLMAZ" DEDİ

Diğer yandan aldığımız bilgiye göre, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in hanımı Münevver Nayir'e bir etkinlik için Konak Cafe Restaurant önerildi. Fakat Vali Nayir'in eşi Münevver Nayir Konak Cafe Restaurant'la ilgili olarak "Orası sıkıntılı. Orada etkinlik olmaz" dediği de gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber toplam 9105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum