KALDIRIMLARIN İŞYERLERİ VE ARAÇ PARKI İŞGALLERİNDEN KURTARILMASI

KALDIRIMLARIN İŞYERLERİ VE ARAÇ PARKI İŞGALLERİNDEN KURTARILMASI

Ekrem KAFADAR – Okuyucu Mektubu

Bilecik ilinde hemen hemen her mahalle, cadde ve sokaklarda rastlanan kaldırım işgalleri ne zaman son bulacak?

Kaldırım işgallerine örnek mi;

1-İşyerleri, satış yaptığı ürünleri kaldırımlara koymak suretiyle,

2-Araç sahiplerinin araçlarını kaldırıma park etmek suretiyle kaldırımlar işgal edilmekte. Böylece yayaların kaldırımlar yerine yoldan yürümelerine sebep olmakta bu da zaman zaman sürücü-yolcu tartışmalarına neden olmaktadır. 

Zabıtamızdaki personel-araç imkanları gördüğümüz kadarıyla yetkili seviyededir. Tek eksik, personeli harekete geçirecek irade eksikliğidir. Zabıta Müdürlüğü, personelini öncelikle kaldırım işgallerini önlemek konusunda kesin olarak talimatlandırmalıdır. Aksi halde işgallerin önüne geçilemez. 

Kontrolün yapıldığı anda uyarılan esnaf görevlileri gittikten sonra tekrar bildiğini yapmaktadır. Esnaf önce uyarılmalı, yapılacak sık denetimlerde, caydırıcı mahiyette cezalar verilmelidir. Aksi halde bu işgallerin önüne geçilemez. 

Kaldırımların araçlara işgaline gelince; bu da emniyet müdürlüğümüzün görevidir. İnanın öyle görüntülerle karşılaşıyoruz ki (Resimleri mevcut) araç kaldırımın duvarla sıfır noktasına kadar kaldırım üzerine park edilmekte, aradan değil insan sinek bile geçemez. 

Trafik şubesi de yeterli araç ve personele sahiptir. Ana caddelerden çıkıp arada bir ara cadde ve sokaklara da trafikçiler girse kaldırımların araçlarla nasıl işgal edildiğini göreceklerdir. 

Vatandaş ne yapsın mecburen yolun ortasından gitmek zorunda kalıyor. 

Resmi kurumlardan talebimiz, lütfen personeliniz ara cadde ve sokaklara girsinler. Gözleriyle kaldırım işgallerini göreceklerdir. Eğer göremezlerse elimde onlarca resim var, istenildiğinde bu resimleri gönderirim. 

 

Bu haber toplam 1904 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum