'KALİFİYE ELEMAN BULMAK SIKINTI'

'KALİFİYE ELEMAN BULMAK SIKINTI'

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) 2018 yılının birinci olağan müşterek meslek komiteleri toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent tarafından 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi. Başkan Buğra Levent, slayt gösterisi eşliğinde odanın genel durumu ve faaliyetleri hakkında oda meslek komite üyelerine bilgiler aktardı. Toplantıda konuşan Başkan Buğra Levent ilçede işsizlik sorunlarının olmadığını tek sıkıntılarının kalifiye eleman bulmak olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, ilçede işsizlik sorunu olmadığını kalifiye eleman sorunu olduğunu söyledi. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları okul-sanayi işbirliği protokolü ile bu sıkıntıyı çözmeye çalıştıklarını kaydetti. Milli istihdam seferberliğine Bilecik olarak 1.1 oranında bir katkı sağladıklarını ve bu katkıdaki en büyük payında Bozüyük sanayicisine ait olduğunu ifade etti. Lojistik Köy projesiyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde Bozüyük Sanayicisinin bilgilendirilmesi amacıyla TCDD’den bir temsilcinin katılacağı bir toplantı yapılacağını belirtti. BORSAB ile ilgili bilgiler vererek komite üyelerini bilgilendirdi. BORSAB’a Marmara Hafriyat tarafından 700 kişilik bir cami yapılacağının müjdesini verdi. Sosyal alan sıkıntısı ve sağlık kabini konularındaki çalışmaların da devam ettiğini kaydetti. “Toplam 1000 üyemize hizmet vermekteyiz”

kalifiye-eleman-bulmak-sikinti2.jpg

Başkan Buğra Levent yaptığı açıklamada, "2017 yılı içerisinde 101 adet yeni kayıt işlemi yaptık. 60 üyemizin kaydını sildik. 58 adet kapasite 30 adet ekspertiz raporu düzenledik. 26 adet iş makinası tescili yaptık. 929 adet odadan belge düzenledik. Bin 545 adet ticaret sicilinden belge verildi. 85 adet muhammen bedel tespit çalışması yapıldı. 362 ayrı ticaret sicil tescil işlemi gerçekleştirdik. Yine 153 adet dış ticaret evrakı onayı gerçekleştirdik. 2017 yılı sonu itibariyle gelirlerimiz 1.051.999 TL olurken giderlerimiz 802 bin 952 TL olarak gerçekleşti. 2017 yılsonu itibariyle bankalarda toplam 789 bin 172 TL üzerinden 2017 yılını kapatmış bulunuyoruz. 2018 yılı tahmini bütçemizi ise gelir ve gider kalemleri birbirine denk olacak şekilde 1.199.313 TL üzerinden tahmini yapıldı ve meclisimizin onayından sonra uygulamaya başlandı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası olarak faal 850 askı 150 adet olmak üzere toplam 1000 üyemize hizmet vermekteyiz.

Ardından odanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca iftar yemeği, Vali Tahir Büyükakın ziyareti, Şoförler odası ziyareti, 15 Temmuz ortak basın açıklaması, TOBB Marmara bölge toplantısı katılımı, okul-sanayi işbirliği protokolü, turizm ve destinasyon toplantısı, yeni oda hizmet binası açılışı, vergi ödül töreni, kayıtlı istihdam teşviki, MEYBEM eğitimi, kalite ve akreditasyon programları, YÖREX fuarı, Ahilik kutlamaları, oda ve borsalar istişare toplantısı, burs programları, BBP ziyareti, meclis toplantıları, BEBKA destekleri, genç ve kadın girişimcilerin çalışmaları, girişimcilik eğitimleri, eğitim yardımları, istihdam şurası, iş seyahatleri ve diğer ziyaretler konusunda bilgiler verildi. “BORSAB’ta KOBİ’ler için küçük ölçekli parsel çalışmaları tamamlandı” Şu anda Bozüyük organize sanayi bölgemizde 29 firmamız faal durumda bulunuyor. Oda üyelerimizin talepleri ve odamızın girişim ve takipleri sonucunda KOBİ niteliğindeki işletmelerimiz için de daha küçük ölçekli parsel çalışmaları tamamlandı. Bu çalışma sonucunda daha önce 82 parsel var iken şu anda ilave 34 parsel ile toplam 116 adet parsel oluşturulmuş durumdadır. Yeni parseller 4.000-7.000 metrekare arasında oluşturuldu. Bunlar içinden ağırlıklı büyük parseller olmak üzere 44 parsel satıldı. 13 tane bekleyen proje ve inşaat aşamasında firma var. 2 firma için ise tahsis iptal davaları devam ediyor. BORSAB’da toplam 2.000.000 metrekare kare tahsisli alan var. 1.400.000 metre kare hazır bekliyor. Şu anda fiyatı metre 64 TL/m2 (yeni fiyat bekleniyor 70 TL civarında) alan olarak % 59’luk bir alan satıldı. Parsel adedi olarak ise 116 parselin 44’ü satıldı. Yaklaşık parsellerin %38’i satılmış durumdadır. Bu yıl içinde yeni açılan parsel altyapı çalışmalarının da tamamlaması bekleniyor. Bu aşamada OSB müdürlüğü başvuru almaya da devam ediyor” dedi.

kalifiye-eleman-bulmak-sikinti3.jpg

Ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli söz alarak Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent ve Meclis Başkanı M. Doğan Tunç ve tüm oda yöneticilerine yurt dışı, Ankara ve il düzeyinde odayı en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkür etti. Sonrasında karşılıklı istişare ve değerlendirmeler yapılarak toplantı devam etti.

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3061 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum