KAMU YERLEŞKESİ PROJESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI!

KAMU YERLEŞKESİ PROJESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI!

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının son birleşiminde, Pelitözü sınırları içerisinde kalan yaklaşık 130 dönümlük alan için kamulaştırma kararı alındı. Kamulaştırma kararı alınan bölgenin önümüzdeki yıllarda Hükümet Konağı, Emniyet, Adliye gibi kamu binalarını içerisinde barındıracak kamu yerleşkesi olarak planlandığı öğrenildi. 

1-362.jpg

Meclisin bu kararı, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın seçim vaatleri arasında yer alan Resmi Kurumlar Yerleşkesi ve Eski Vali Süleyman Elban’ın dile getirdiği Resmi Kurumlar Kampüsü için atılmış ilk adım oldu. l Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantıları sona erdi. Toplantının son birleşiminde, Pelitözü Mahallesi’nde bulunan 25 parsel üzerinde yaklaşık 130 dönümlük arazinin kamu yararına kamulaştırılması kararı uzunca süre tartışıldı. 

Geçtiğimiz ay gündeme gelen kamulaştırmayla ilgili çalışmalarını tamamlayan İmar ve Bayındırlık, Araştırma ve Geliştirme ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının raporları meclisin onayına sunuldu. Komisyonların ‘Kamulaştırılması uygundur’ raporları meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Meclis başkanı, konuyla ilgili yeterli çalışma yapılamadığını ifade ederken MHP grubu da son kararın Eylül ayı toplantısında alınmasını teklif etti. AK Parti grubu ise komisyonlardan geldiği şeklinde karara bağlanmasını talep etti. 

Meclis üyeleri arasında oluşan görüş ayrılıkları uzun bir süre tartışıldı ancak ortak paydada buluşulamadı. Ardından birleşime 10 dakika ara verildi. Birleşimin devamında meclis üyeleri son kez söz aldı ancak yine değişen bir şey olmadı. 

Komisyon raporları geldiği şekliyle oylama sunuldu. AK Parti grubu 10 üyesiyle ‘Evet’ derken, MHP, CHP ve Meclis Başkanı 9 oyla ‘Çekimse’ yönde tercih kullandı. 

2-355.jpg

Böylelikle, Pelitözü Mahallesi’nde Sırtyolu mevkiinde 266 ada 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25 numaralı parsellerde kayıtlı taşınmazların kamulaştırılması kararı alındı. 

İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan toplantıları, 5 Eylül saat 11.00’de başlayacak. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum