KAMUOYU AYAĞA KALKTI!..

KAMUOYU AYAĞA KALKTI!..

Eğitim-İş Sendikası’nın; “..velileri ve öğrencileri imam hatip okullarına yönlendirmeye yönelik faaliyetlerin engellenmesi” hususunda, içinde imam hatip mezunları ve Ensar vakıflarına ağzı alınmayacak hakaretlerde bulunduğu yazıyı, bakanlık talimatı gibi işlem yapılması, 7 ilçe kaymakamlığına, merkez okul ve kurum müdürlüklerine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak imzasıyla gönderilmesi üzerine “28 Şubat zihniyetine ALTINKAYNAK” başlığı ile verdiğimiz manşetin ardından Bilecik kamuoyu adeta ayaklandı.

Haber sitemize okuyucularımızdan bu yılın en fazla yorumu yağarken, Eğitim Bir-Sen Bilecik İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği gazetemize basın açıklamalarında bulundular

BİLMED: “iğrenç, çirkef, mide bulandırıcı”

BİLMED “İl Milli Eğitim Müdürlüğünü kınadı. Eğitim-iş sendikasını lanetledi. BİLMED Başkanı Mehmet Turhan İlimizde yer alan sendikal kuruluşlardan Eğitim-İş’in yapmış olduğu iğrenç, çirkef, mide bulandırıcı hakeza mübarek ramazan ayında ağızlara dahi alınmayacak sözleri ifade etmesi bizleri şaşırtmamış ve kendisinden beklediğimiz klasik hareketlerine devam etmiştir” dedi.

Eğitim Bir-Sen Başkanı Ahmet Selöz’de gazetemize yaptığı değerlendirmede konuyu idari bir körlük, bürokratik bir acziyet olarak değerlendirdi.

Eğitim Bir-Sen: “Bürokratik bir acziyet”

Selöz: “Konu önemsizleştirilecek değersizleştirilecek bir hadise değil idari yönden düşünülmesi, sorgulanması gereken belki de yönetimsel anlamda fırsat olarak görülmesi gereken bir konudur. Bu sendikanın yazısının sanki İl Milli Eğitim Müdürünün Vali adına katıldığı bir görüş yazısı gibi okullara servis edilebilmesinin ve ilk etapta bizim uyarımızla konu kendilerine iletildiğinde dahi konu hakkında kimsenin bilgisinin olmaması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu konuda il müdürümüzün gerekli tedbirleri alacağından kesinlikle eminiz” dedi.

Hatasını kabul etti: “Beceriksiz deyin, aymazlıktır deyin”

Diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak hatasını kabul ederek “O yazı geri çekildi. Zaten derhal müdahale etmiştik. Gözden kaçmış. Böyle bir şeyin altına bilerek imza atmam mümkün değil. Bu yazıyı hiç savunmuyorum. Buna Milli Eğitim Müdürü beceriksiz deyin, bu adam imzaladığı kağıdı okumuyor mu deyin, hatadır, aymazlıktır deyin, ama kişiliğimin buna katılması yanlış” dedi.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 4882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
42 Yorum