KANUNLARA UYULMUYORSA, KANUNLAR SİZE UYDURULUR

KANUNLARA UYULMUYORSA, KANUNLAR SİZE UYDURULUR

Bildiğiniz gibi bir ayı aşkın zaman “Basın Masası” programında yıkılan Valilik binası arsasına yapılmakta olan inşaatın büyük ve yanlışlarından bahsettik.

 

Bildiğiniz gibi bir ayı aşkın zaman “Basın Masası” programında yıkılan Valilik binası arsasına yapılmakta olan inşaatın büyük ve yanlışlarından bahsettik. Vilayetten yapılan açıklamayı yayınladık ve gereken cevapta hem Basın Masasında hem de gazetemiz kanalıyla verildi. Verdiğimiz cevaba da bugüne kadar ses çıkaran olmadı.
Geçtiğimiz hafta başında İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi toplandı. İl Genel Meclisinde bir köy muhtarının bir kamyon kum isteği yerine getirilmediği iddiasıyla mecliste kargaşa çıkaran muhalefet, şehrin orta yerinde belediyenin verdiği izin dışında yapılan inşaatı gündeme getiremedi. Aynı zamanda arsa İl Özel İdaresine ait olmasına rağmen.
Belediye meclisi de toplandı, Belediye İmar Müdürlüğünün nasıl inşaat yapılması gerektiğine ait verdiği izin dışında çalışma yapıldığı gün yüzüne çıkmasına rağmen muhalefet burada da sessiz kaldı gündeme getirmedi. Bu hususu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.
Konunun “Basın Masası”nda konuşulduğu günlerde Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak yaptığı açıklama da ortada bir yanlışlık varsa ilgililerin gerekeni yapması gerektiğini, Ak Parti olarak yapılan bir yanlışlık varsa sahip çıkmayacaklarını açıkladı.
Ne yazık ki muhalefet bu zamana kadar olduğu gibi halen sessizliğini korumaya devam ediyor.
Bir haber dolayısıyla bir okuyucumuz yaptığı yorum fazla dikkatimizi çekmediğinden sitemizde yayınlandı. Sayın Vali yorumdan kendisine pay çıkartarak savcılığa yorum sahibi ile gazetemiz yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
İl makamına 200 metre mesafede verilen iznin dışında yasalara aykırı inşaat yapıldığı iddialarına rağmen sessizliğe ne demeli? Kamuyu ilgilendiren konular, kanunların hiçe sayılması, şahsi meseleler kadar neden ilgi çekmiyor? İdarecilik demek işi idare etmek demek midir?
Biz halkımızın ilgisini çektiği konuyu gündeme taşıdık. Gerisi ilgililerin bileceği bir iş. Şu hikayeyi de anlatarak yazımıza son verelim.
Vaktin birinde köyde namaz kıldıran namazı bozucu bir hata ediyor. Adam köyü terk eder. Aradan 40 yıl geçer, “Herkes unutmuştur artık köye döneyim” düşüncesi ile köye döner. Köye girmeden tarlasında çalışan birine “Kaç yaşındasın?” der. Şahıs “Senesini bilmiyorum ama namaz kıldırırken namazı bozucu bir vaka olmuş o sene doğmuşum” der.
Sanırız bu inşaatta ileri de şunun, bunun idareciliğinde oldu diye anılır.
Ne yani kanunlara uyulmuyorsa, kanunlar size uydurulur değil mi ya! (SAKARYA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.