KAPALI PAZARIN TEMELİ ATILDI

KAPALI PAZARIN TEMELİ ATILDI

Bozüyük'te, yapım ihalesi geçtiğimiz Mart ayında tamamlanan ve Yeni Mahalle Şenkal Caddesi üzerinde eski sanayi hemzemin geçidinin karşısına yapılacak olan yeni kapalı pazar yeri için temel atma töreni düzenlendi.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen kapalı pazar yerinde 14 bin 250 metrekare kapalı alan içerisinde her biri 31 metrekare olan 30 dükkân ve kiralanabilir alan bulunuyor. Kapalı Pazar yeri ayrıca tuhafiye bölümü 679 kişilik, sebze- meyve bölümü de 859 kişilik olarak planlandı.

İlçe Müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan dualar eşliğinde kurban kesilerek temeli atılan kapalı pazar hakkında açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yeni pazar alanının ilçeye hayırlar getirmesini diledi. 

Başkan Bakıcı, 2015 yılı başlarında yoğun kar yağışı sonrası yıkılan kapalı pazar eksiğini gidermek için hemen çalışmalara başladıklarını ifade ederek,"Bunun için daha önceden belirlediğimiz yatırım programımızda, verdiğimiz seçim vaatlerimizin sırasında değişiklik yaparak Bozüyük için en acil ihtiyaç olan kapalı pazarın yapımı için çalışmalarımızı başlattık. Burayı kullanacak pazarcılarımızla ve dernek başkanları ile irtibata geçerek nasıl daha kullanışlı olur diye fikir alış verişinde bulunduk, pek çok görüşme yaptık. Ardından projemizi oluşturarak bu gün de sizlerle birlikte temelini atıyoruz. Rabbim Kapalı Pazarımızı inşallah kazasız belasız bir şekilde tamamlayıp, yine böyle yoğun bir katılımla hizmete sunmayı nasip etsin inşallah. Bizler her zaman verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük için verdiğimiz sözleri sırası ile birer birer yerine getiriyoruz. Bunun ispatı da birlikte geçirdiğimiz 4,5 yıl içerisinde Bozüyük’e yaptığımız yatırımlar. İçimizdeki bitmek tükenmek bilmeyen hizmet aşkı ile çalışmaya devam diyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise her geçen gün gelişen ve değişen Türkiye'de Bozüyük olarak pay alabilmek için çalışmaya gayret ettiklerini söyledi. Milletvekili Eldemir, “Bugün burada Bozüyük Belediyemizin en büyük yatırımlarından biri olan kapalı pazar yerinin temelini atacağız. İnşallah en kısa sürede bunu tamamlayıp Bozüyüklü hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. 2015 yılının üzerinden yaklaşık 2,5 sene zaman geçti. 2,5 sene zarfında gerek 2015 seçimlerinde sahada gezerken gerek hemşerilerimiz ile hasbihal ederken kapalı pazar yerinin kar yükünden dolayı göçmesinden kaynaklı ciddi bir talebi karşı kalmış idik buna duyarsız kalmadık ve neticesinde de hukuki süreçleri tamamlandıktan sonra hemen projelerini yaptırıp şuanda da temelini yaptıracak duruma getirdi. Bundan dolayı da başkanıma teşekkür ediyorum. Türkiye her geçen gün değişiyor, her geçen gün gelişiyor bir taraftan da bizde Bozüyük olarak gelişmeye, gelişmelerden de payımızı almaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Temel atma törenine eski Bakan ve Milletvekili Bahattin Şeker, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, İl Genel Meclis üyesi Nizamettin Çam, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.