KAPALI PAZARIN TEMELİ RAMAZAN'DAN SONRA ATILACAK

KAPALI PAZARIN TEMELİ RAMAZAN'DAN SONRA ATILACAK

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçede çalışmaları devam eden kapalı pazarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bakıcı, Yetimler Günü iftar programında yaptığı konuşmada, kapalı pazarın temelinin Ramazan Bayramı'ndan sonra atılacağını açıkladı. 

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ve geleneksel hale gelen Mahalle İftarlarının Kasımpaşa Mahallesi ve Yetimler Günü İftar programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

1-335.jpg

Bozüyük Belediyesi tarafından Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde tüm mahalleliyi bir araya getirerek toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen iftar programları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi görüyor. Kasımpaşa Mahallesi’nde Kanal Boyunda gerçekleştirilen iftar programına Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kasımpaşa Mahalle Muhtarı Güler Uyar, Kasımpaşa Mahallesi sakinleri ve Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri katıldı. Saat 19:30’dan itibaren vatandaşlar alanı yavaş yavaş doldururken Besmele İlahi Gurubu da programına başladı. Gurup birbirinden güzel ve duygulu şiir ve ilahilerini mahalle sakinleri için seslendirdi. 

Ardından meydana eşi ile birlikte gelen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı masaları tek tek dolaşarak misafirlerine “hoş geldiniz” dedi. İftar saatinin gelmesiyle birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı. Birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Bakıcı Ramazanın birlik, beraberlik ve sofraların paylaşılması anlamına geldiğini belirterek iftar programına katılan herkese teşekkür etti. Konuşmasında iftar sofralarına katılımların her geçen yıl arttığına dikkat çeken Başkan Bakıcı bu yıl Kasımpaşa Mahallesi iftarını 3000 kişi ile gerçekleştirdiklerini belirterek “ne mutlu ki Rabbim bizi bu sofralarda tekrar buluşturdu, Ramazanı Şerife ulaştırdı. Allah inşallah hepimizi önümüzdeki Kadir Gecesi’ne, bayrama ve bayram namazına ulaştırmayı da nasip etsin” dedi.

2-326.jpg

Her yıl Ramazan ayının 15. Gününün Dünya Yetimler Günü olduğunu ve bu iftar programının aynı zamanda çok özel bir gün olan Yetimler Günü nedeni ile düzenlendiğini belirten Başkan Bakıcı tüm yetimlerin, öksüzlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak “İHH  ile birlikte  bir çok projeye imza atıyoruz. Yetim ve öksüzlerimizin sahiplenilmesi onların muhakkak yanında olduğumuzun bir göstergesidir. Eğer ki bir komşunuzda yetim bir çocuk ağlıyorsa bunun sebebi açlıksa veya bir kıyafet alamamaksa, ilk başta o komşunun,  muhtarın daha sonra bizlerin mesuliyeti vardır. O yüzden küçücük yetim yavrularımızı korumada hepimizin aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Bu çerçevede farklı projeler geliştirmek zorundayız” dedi.  

Daha sonra ilçe genelinde devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı kapalı pazarın ramazandan sonra temelinin atılacağını, daha önce toprak saha olan futbol sahasının sentetik sahaya dönüşümünün tamamlandığını ve 2 adet tenis kortu ile birlikte açılışlarının yapılacağını belirterek “Her mahallede farklı projelerimiz oluyor. Bizlerin asıl önemli olan görevi birlik ve beraberliğimizi her ortamda göstermek olduğuna inanıyorum” dedi. Ardından söz alan Kaymakam Hasan Yaman'da “Ramazan ayı birlik ve beraberlik, yardımlaşma duygularının en yoğun yaşandığı aylardan birisi. Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazanda oruç tutarak nefsimizi terbiye ederek, açın halinden anlamanın, Allah’ın verdiği nimetlere şükür duygularımızın yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Bugün belediyemiz annesinden babasından ayrı yaşayan çocuklarımıza bu etkinliği düzenledi ve sizlerle bizleri buluşturdu. Bunun için Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların devamında ise geleneksel hale gelen pamuk şekeri dağıtımına geçildi. Başkan Bakıcı çocukların arasına karışarak onlar için gün boyu hazırlanan pamuk şekerleri dağıttı.

İftar programının ardından Mahalle sakinlerinin evlerine de konuk olan Başkan Bakıcı ev sahipleriyle sohbet etti.

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum