ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KAPI GİBİ DURANLAR REFERANDUMDAKİ KIRMIZI TABLONUN HESABINI VERSİN

KAPI GİBİ DURANLAR REFERANDUMDAKİ KIRMIZI TABLONUN HESABINI VERSİN

Osmaneli Avdan köyü muhtarının köyüne hizmet alamadığı ve İl Özel Genel Sekreteri Halis Nalbant ile görüşme isteğini kabul edilmediğiyle ilgili haberlerimiz ve Muhtarı, Vali Tahir Büyükakın’ın makamındaki iki saati aşkın dinlemesi çok ses getirdi.

Yorum atanların ve dedikodu şeklinde konuşanların yanlış değerlendirdiklerini sanıyorum. Muhtarın yalan söylediğini veya bizim yalan yazdığımızı ifade edenler var. Bazıları da “ Sakarya Gazetesi Ak Parti’ye ne yapmak istiyor…” dedikleri kulağıma geldi.

Sakarya Gazetesi kuruluşundan bugüne kadar daima halkımızın yanında, mazlumun yanında yer aldı. Hiçbir zaman maddi çıkar uğruna haber yapma yolunu seçmedi.

Halkın yanında yer aldıkça halkta bize destek verdi. Bir köyün muhtarı “ 3 yıl öce sulama kanalı müracaatımız var, ses yok. Kendi imkanlarımızla çizdirdiğimiz proje var 1 yıldır bakan yok. 70 bin liralık su pompamız dahi alınmadı. Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri makamına dahi almıyor.” Diyorsa birde biz mi kapıları kapatalım.

Şikayetleri yapan muhtarı Vali makamına çağırıp dinledikten sonra yazılanlar yalan olsaydı ilin Valisi gerçekleri bir bir açıklayıp kamuoyunu bilgilendirmez miydi? Muhtarın istekleri yerine getirilmiş ise getirenler neden sessiz? İl Özel İdarenin, köyün sulama ihtiyacını gidermek için istedikleri 70 bin liralık sulama pompasını alması, bütçede bir damla su kadar etkisi olur. Buna rağmen üretici bir köyü mağdur etmek idareciliğin idaresizliği olamaz mı?

Sakarya Gazetesi Ak Parti’ye yaptığı haberlerle zarar verdiği yok. Ak Parti sayesinde idarecilik makamına gelip de çalışmaları akamete uğratan idarecileri esas Ak Parti’ye zarar veriyor. Biz halkın sesine kulak veriyor ilgilileri uyarıyoruz. Dünkü haberimizi gördünüz Bilecik İl Özel İdaresine kabul edilmeyen Muhtar Bursa Büyükşehir Belediyesine sesini duyuruyor ve köyünün yolunu beton asfalt yaptırtıyor. Acaba bu habere de yalan diyen, haberi okuduktan sonra utanan olur mu?

Eski vali konağı arsasına 196 m2 olması gereken inşaat 1260 m2 oldu. İhalenin 14. Maddesi “Taşınmaz üzerinde bulunan binaların yıkılmasından sonra kiralayan tarafından yapılacak olan yapılar için alanı 300 m2’yi geçmemek üzere en fazla iki katlı olarak projelendirilerek yapı malzemesi ve teknik şekil açısından idareden izin alınacaktır. İdareden izin alınmadan herhangi bir yapım işine başlanılmayacak, İdarenin İl Encümeni Kararı ile uygun gördüğü projeler için gerekli olan izin ve ruhsatlar ilgili makamlardan kiralayan tarafından alındıktan sonra yapım işine başlanılacaktır. Yapım işi projenin İl Encümenince onayından itibaren üç ay içinde tamamlanacaktır” denilmektedir. Acaba İl Özel İdare Genel Sekreteri bu maddeyi uygulasaydı 196 m2’lik olması gereken inşaat 1260 m2 olur muydu? İnşaat olurken Genel Sekreter “ Bizimle ilgisi yok Belediye’nin ilgi alanında diyordu. Halbuki 14. Madde hiçte öyle söylemiyor. Kamuoyunda Ak Parti’yi zor durumda bırakan bu durumda kim oluyor? Birilerinin “ Kapı gibi arkasındayım.” Dediği söyleniyor. Böyle diyenin bir gün arkasında kapı gibi duran olacak mı sağ olursak göreceğiz. Böyle diyenler Anayasa oylamasında çıkan kırmızı tablonun hesabını versinler.

 

Bu yazı toplam 2441 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR