KAR GELİYOR

KAR GELİYOR

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’da bu gece ve yarın öğle saatlerine kadar hafif şekilde kar yağışı görülebileceğini bildirildi. 

Hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Meteoroloji Uzmanı Belgin Tarınç, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölge genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girdiğini söyledi.

kar-geliyor2.jpg

“Bu soğuk ve yağışlı sistemin yarın da etkisini devam ettirmesini bekliyoruz” diyen Tarınç, “Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde, bu gece ve yarın (Çarşamba günü) öğle saatlerine kadar hafif kar yağışı beklentimiz var. Ani sıcaklık azalmalarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda ilgileri ve vatandaşları uyarıyoruz. Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının kademeli olarak artacağını tahmin ediyoruz. Perşembe ve cuma günleri, gündüz sıcaklıkları artarken gece ve sabah saatlerinde en düşük hava sıcaklıkları yer yer sıfırın altında 5 ve 6 derecelere kadar düşebilir. Çiftçilerimizin, zirai don, buzlanma ve kıra gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olmaları gerekmektedir. Cuma gününden itibaren ise, sıcaklık artışıyla beraber özellikle sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi gözlenebilir. Hafta sonuna kadar yağış beklentimiz bulunmamaktadır. Hafta sonu, şimdiki verilere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6703 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.