KAR GELİYOR

KAR GELİYOR

Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’ya kar yağışının çarşamba günü geleceği bildirildi. 

Meteoroloji Uzmanı Tarınç, kar yağışının çarşamba günü geleceğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu yağışlı sisteme ilavaten çarşamba günü Balkanlar üzerinden inecek olan soğuk hava kütlesi ile sıcaklıklar, hissedilir derecede 4 ile 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Çarşamba günü bölge genelinde kar yağışı bekliyoruz. Yılın yerde görebileceğimiz ilk karını çarşamba günü alacağız. Çarşamba gününden itibaren ise sıcaklıklarımız gündüz en yüksek 0-1 drece, gece de sıfırın altında 5-6 derecelere kadar düşecek. Çarşamba günü başlayacak kar yağışı, perşembe günü hafif kar serpintisi şeklinde devam edecek. Bugünkü tahminlerimize göre de, cuma günü kar yağışı beklemiyoruz. Ama gece sıcaklıkları sıfırın altında 8-9 derecelere kadar düşebilir. Gündüz sıcaklıklarının da maksimum 1 derece olacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

VATANDAŞLAR VE YETKİLİLER UYARILDI

Olası olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini anlatan Tarınç, “Uzun süredir yağış bekleyen çiftçilerimiz için bugün ve yarınki yağışların sevindirici olacağını düşünüyoruz. Bugün ve yarın güneyli, çarşamba ve perşembe günü de kuzeyli yönlerden rüzgarlar kuvvetlice esecek. Hafta başından itibaren bölge genelinde beklenen kuvvetli yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar ile çarşamba günü beklenen kar şeklindeki yağışlarla hissedilir derecedeki sıcaklık azalmasının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasını, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmelerini önemle arz ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8355 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.