ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

KARAYOLLARINDA İŞLER MÜZMİNLEŞTİ

KARAYOLLARINDA İŞLER MÜZMİNLEŞTİ

Son 10 yılımız Yeni devlet hastanesi ve Yenişehir yolu ne zaman yapılacak bekleyişiyle geçti. Senelerce yeni yapılacak hastaneye arsa temin edilemedi, nihayet doğru ve yanlış bir yer bulundu. İhalesi yapıldı temeli atıldı ama henüz bir çalışma yapıldığı görülmüyor.

Dünkü gazetemizde gördüğünüz gibi Bilecik-Yenişehir Bilecik istikametinde bir çalışma olmadığını muhabirlerimiz yerinde tespitlerle haberleştirdiler.

Bilindiği gibi uzun yıllar bu yolun ihalesi yapılıyor. Müteahhit itirazları, mahkemeler derken yolun yapılmasına mâni olundu. En son ihale yapıldı, itiraz edilmediği ilan edildi. Bilecik tarafından çalışmaların başlayacağı söylendi.

Göstermelik bir çalışmanın ardından makinalar çalışmaz oldu. Muhabirlerimizin tespitine göre Yenişehir’e bağlı İncirlik köyü hudutlarında yol çalışmaları yapılıyor.

Ben her zaman Bursa Karayolları Bölge Müdürlüğü Bursa İl Müdürlüğü  gibi çalıştığını yazarım. 11. Organize Sanayi Bölgesinde yapılan köprü 1 yılda zor bitti, gecikmeyle daha yeni trafiğe açıldı. Bilecik, Yenişehir güzergahı yolun geçiş yerleri çok dağlık ve kayalık değil, hızlı bir çalışma temposuyla yapılabilir. Ne yazık ki var gücüyle yapılmasını beklediğimiz yol hep akamete uğruyor. Hangi sebeple olduğunu bilmediğim bir konu hakkında yine müteahhitler tarafından mahkemelere gidildiği dedikodusu yaygın. 

Gölpazarı Dikenli boğaz denilen 7km’lik bir yol 7 sene sürdü. Yenipazar – Gölpazarı Sülük Deresi yolu hala açılamadı. Bozüyük- Söğüt arası yol projeye bile giremedi.  Bütün bu rötarlı işlerin neden bitirilemeyişini başta milletin iktidar vekili açıklamalıdır. Muhalefet Millet vekili meclise önerge vererek milletin beklentisine kulak vermelidir.

İl koordinasyon kurulu toplantılarına gelen karayolları bölge müdürü veya temsilcisi hesap vermeli, gerekirse yaşanan sıkıntılar bakanlığa, başbakanlığa bildirilmeli. Karayolları ile işlerimiz yavaş değil müzminleşti. 

Bu yazı toplam 1656 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR