KARDELEN DERGİSİ’NDEN “ERTUĞRUL GAZİ İHTİFALİ” SAYISI

KARDELEN DERGİSİ’NDEN “ERTUĞRUL GAZİ İHTİFALİ” SAYISI

Çeyrek asrı aşkın bir zamandır sadece "fikrin değerini bilenlere..." istinat eden Kardelen dergisinin Temmuz-Eylül 2018 tarihli 97. sayısı çıktı.

Dergi yeni sayısında “Bu sene 737. si yapılacak Ertuğrul Gazi İhtifali'nden hareketle TÜRK TEŞKİLÂTLANMA KABİLİYETİ”ni ele alıyor. Kapakta okuyucuya; “Türk’ün cevherinden emsalsiz bir sivil teşkilatlanma: 737. Ertuğrul Gazi İhtifali” sözüyle sesleniyor.

“Türk Teşkilatlanma Kabiliyeti ve Kapasitesi” başlıklı başyazıda, Ali Erdal; Bu sene 737.si icra edilecek olan bu ihtifalin, dünyada eşi bulunmayan bir sivil teşkilâtlanma harikası olduğunu belirterek “Üzerinde tezlerin, doktoraların hazırlanması, araştırmaların yapılması, kitapların yazılması gereken, her parçası birbirinden harika iç içe değerleri havi bir sivil organizasyonu; sıradan festival ve şenlik sanmaktayız.” diyor.

Dergi editörü; Kardelen’in İstanbul Sirkeci Garı’nda düzenlenen 9.Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldığı haberini verdikten sonra her yıl Eylül ayının ikinci haftası düzenlenen Söğüt’teki Ertuğrul Gazi İhtifaline davet ediyor.

Yavuz Sert bu sayıda “Mai ve Siyah” ile “İnsan ve Şeytan” kitaplarından aktardığı “keyif verici cümleler”i okuyuculara sunuyor.

Üstad Necip Fazıl’ın "İdeolocya Örgüsü" eserinin Milliyetçilik bölüm ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Derginin 97.sayısında yer alan yazılardan bazıları şöyle:

Türk Teşkilatlanma Kabiliyeti ve Kapasitesi – Ali Erdal

Ertuğrul Gazi – Kadir Bayrak

Keyif Verici Cümleler – Yavuz Sert

Türk’ün Halelendiği Ufuk İstikamet – Sinan Ayhan

Taşlar Dile Geldi – Mustafa Büyükgüner

Türk Milletinde Devlet ve Devlet Başkanlığı – Muhsin Hamdi Alkış

Bu Cemiyetin “Derinlik ve Olgunluğu” Mevlâna’da – Hakan Karahan

Fatmalar ve Diğerleri – Fatma Pekşen

Sarmaşık Günaydını – A.Mahir Pekşen

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.

kardelen-dergisinden-ertugrul-gazi-ihtifali-sayisi2.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum