KARDELEN DERGİSİNİN 95. SAYISI ÇIKTI

KARDELEN DERGİSİNİN 95. SAYISI ÇIKTI

Sinan ÖNCE
Çeyrek asırdır sadece "fikrin değerini bilenlere..." istinat eden Kardelen dergisinin Ocak-Mart 2018 tarihli 95. sayısı çıktı.
Dergi yeni sayısında “Tasavvuf”u ele alıyor. Kapakta okuyucuya; Üstad Necip Fazıl’ın “Tasavvufa dinin esası olmak bakımından esasın ruhu diyebiliriz. Dinin esası, ancak Resulün tebliğ ettiğidir. Dinin esasına bağlı tamamlayıcı nokta…” sözüyle sesleniliyor.
Derginin “Tasavvuf ve Cemiyet” başlıklı başyazısında, Ali Erdal; “Tasavvuf; herkesin içinde fıtrî olarak var olan aşkı, merkezine, hakikatine yerleştirme ve yüceltme mektebi... Yüce kahramanların harcı... Karşı çıkanlar evvelemirde içlerindeki aşk istadına yazık eder.” tepitine yer veriyor.
Bu sayıda dergi editörü; ucu bucağı olmayan boşluğun, boşlukta duran ay ve yıldızların, boşlukta akıp giden kâinatın ilmî açıklamalar ile aklı ikna edebileceğini, ancak hayat, ölüm, varlık, yokluk, zaman ve mekân gibi kavramların tasavvufla anlaşılabileceğini dile getiriyor. Site editörü, tasavvufun insanı olgunlaştırma sanatı olduğunu ifade ediyor.
Bu sayıda yazarımız Yavuz Sert’in Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kara ile gerçekleştirdiği keyifli bir röportaj da okuyucularını bekliyor. Üstad Necip Fazıl’ın "Batı Tefekkürü ve İslâm Tasavvufu" eserinden bir bölüm ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.
Nisan-Haziran 2018 döneminde çıkacak olan 96.sayısının konusunun “Kudüs” olduğu belirtilen dergide yer alan yazılardan bazıları şöyle:
Tasavvuf ve Cemiyet – Ali Erdal
Şeyhim Edebâli – Kadir Bayrak
Sadırdan Satıra – Yavuz Sert
Bir Naim Süleymanoğlu Portresi – Mustafa Büyükgüner
Su Sülbünde, Gül İle Bülbül Suretinde – Sinan Ayhan
Mizah Köşesi – Murat Yaramaz
Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1674 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.