KARDELEN, TÜRKİYE YAZAR BİRLİĞİ’NDE

KARDELEN, TÜRKİYE YAZAR BİRLİĞİ’NDE

“Hâlâ ve her şeye rağmen var olduğuna inandığımız Düşünen Adam’a” ve “Bilecik’ten bir kere daha” düsturuyla 26 yıldır yayın hayatına devam eden Kardelen Dergisi, 91. Sayısında Ulu Hakan Abdülhamîd Han’ı ele almıştı.

Kardelen Dergisi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin 10 Şubat 2017 tarihinde İstanbul’daki merkezinde tertip ettiği “Abdülhamid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır” konulu panele iştirak etti.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın organize ettiği panele, derginin editörü Av. Kadir Bayrak ile yazarlarından Av. Mustafa Büyükgüner ile Murat Yaramaz katıldı. Ulu Hakan’ın kabrinin ziyareti sonrası başlayan panelde bir de konuşma yapan Av. Kadir Bayrak, konuşmasında “Kardelen olarak Ulu Hakan’da “fikir kahramanına” olan ihtiyacımızın, devlet reisindeki yansımasını gördük. Onu böyle anladık ve bu şekilde anlatmaya gayret ettik.” dedi.

Bütün katılımcılara Kardelen’in son sayısının hediye edildiği panelde, Van eski belediye başkanı Aydın Talay ile târihçi Süleyman Zeki Bağlan da Ulu Hakan ile ilgili görüşlerini aktardı.

Bir sonraki sayısında Üstad Necip Fazıl’ı ele almayı planlayan Kardelen Dergisi, Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile Mayıs ayı içinde Üstad’la ilgili bir paneli de Bilecik’te yapmak üzerinde fikir birliğine vardı.

kardelen-dergisi-bilecik1.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2585 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum