KAVURMACI'DAN YENİ KİTAP

KAVURMACI'DAN YENİ KİTAP

Aslen Kurtköylü olan ünlü hafız Mustafa Kavurmacı’nın oğlu Mürşid Kavurmacı, ‘Hayatın Pusulası’ isimli bir kitap yazdı. Bursa’da yaşayan ve musiki çalışmalarıyla tanınan sanatçı Mürşid Kavurmacı yeni kitabıyla Bursa kamuoyunun büyük ilgisini çekti. 

1-479.jpg

Bursa Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluşan Mürşid Kavurmacı, ‘Hayatın Pusulası’ ismiyle çıkan kitabını babası Mustafa Kavurmacı’ya ve rahmetli annesine ithaf ettiğini belirtti. Bursa’daki kültürel ve sanatsal çalışmaları ile takdir toplayan aynı zamanda ilahiyatçı olan Kavurmacı, kitabının ruhsal olgunlaşmaya katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu ifade etti. 

Cinius yayınlarından çıkan kitapla ilgili kısa bilgiler veren Kavurmacı, “Kitabımızda olumsuz düşünce ve davranışlarımızı kontrol altına almamız için gerekli bilgi ve telkinler yer alıyor. Okuyucular, kendileri hakkında farkındalığı arttıracak bilgilere ulaşabilecek” diyor. 

2-482.jpg

Kitabın arka kapağında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Güzel gören güzel düşünür,” derler.

Sahi siz, hayata hangi açıdan bakıyorsunuz? Negatif duyguların görüş alanınızı daralttığı puslu bir daireden mi? Böyle olunca, kirli camdan bakıp dış dünyayı temiz görmek, olayları sağlıklı yorumlamak mümkün değildir.

Hayat aynasının karşısına geçin şimdi de. Yüzlerce aynanın olduğu yerde hissedin kendinizi ve siz sevinçle gülümsüyor, koşturuyorsunuz. Ne gördünüz? Size doğru gülümseyerek koşan insanları… Sonra da, kızgın bir çehre ile bağırın çağırın aynalar karşısında. Ne gördüğünüzü sormak dahi istemiyorum

Ya da, yankısı çok olan bir dağın eteğinden “Seni seviyorum” diye bağırın. Ne duydunuz?

Şimdi de “Seni sevmiyorum” diye bağırın.  Karşıdan gelen ses de, “Seni sevmiyorum” diyecektir.

Gördüğünüz gibi hayat, bakış açınıza, söylediklerinize ve işitmek istediklerinize göre şekilleniyor. Ne veriyorsanız onu alıyorsunuz.

3-365.jpg

İşte size, hayat yolunda ilerlerken doğru düşünerek doğru yere gitmenizi sağlayacak bir pusula. Kitabın adı “Hayatın Pusulası”.

Ama, dosta yazılmış uzunca bir not pusulası, ama doğru yönü gösteren bir pusula, nasıl değerlendirirseniz…"

4-136.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.