KAYMAKAM YAMAN'DAN YENİ BOZÜYÜK GAZETESİ'NE ZİYARET

KAYMAKAM YAMAN'DAN YENİ BOZÜYÜK GAZETESİ'NE ZİYARET

Bozüyük'e yeni atanan Kaymakam Hasan Yaman ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner Yeni Bozüyük Gazetesi'ni ziyaret etti. Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal’ın babası, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ile Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep tarafından karşılanan Kaymakam Yaman, yaklaşık 2 ay önce el değiştiren gazetenin yayın hayatında başarılar diledi.

Kaymakam Hasan Yaman gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir iş kolu olduğunun farkında olduğunu dile getirdikten sonra, ilçedeki ve il genelindeki basın kuruluşları hakkında bilgi aldı.

1-257.jpg

27 yıl önce kurulan Sakarya Gazetesi’nin bir aile işletmesi olduğunun altını çizen Mücahid Erdal, il genelinde yayın yapan tek yerel gazete olduklarını, uzun yıllardan bu yana da Bozüyük’te temsilciliklerinin bulunduğunu ve İsmet Cep’in Bozüyük temsilcisi olarak görev yaptığını, Yeni Bozüyük Gazetesi’ni yaklaşık 2 ay önce Erdal ailesine geçmesi ile İsmet Cep’in Yeni Bozüyük Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak görevlendirildiğini söyledi.

Erdal Ailesi bünyesinde kardeşi Mehmet Erdal’ın Osmaneli’de Osmaneli Haber Gazetesi’ni günlük olarak çıkarttığını da ifade eden Mücahid Erdal, Sektördeki başarılarının İlkeli yayıncılık, kurumsallaşma başta olmak üzere kurallar ve prensipler çerçevesindeki işletme anlayışının olduğunu belirtti.

Kaymakam Hasan Yaman ile gelişen sohbette internet haberciliğinin, yazılı basın üzerine etkileri konusu üzerine Mücahid Erdal “Yaklaşık 7-8 yıl önce Basın İlan Kurumu’nun seminerine davet edilmiştim. Konuşmacı uzun konferansın bir paragrafında “Eskiden büyük balık küçük balığı yutardı. Günümüz teknoloji ve bilgi çağında artık hızlı balık büyük balığı yutacak” dedi. Bu ifadeyi ben haber yaptım. Hatta Basın İlan Kurumu’nun manşetinde de bu haber yer aldı. Seminerden önce biz haberleri önce gazetemizde yayınlıyor, ondan sonra haber sitemize atıyorduk.

Seminerden sonra bu anlayışımızı değiştirdik. Haberi olduğu anda hemen internet sitemizde yayınlıyor, gazetede ise ertesi gün çıkmış oluyor. Böylece haber sitemiz ilin en çok takip edilen haber sitesi konumuna ulaştı.

Devletimizin markalaşma üzerine verdiği eğitimleri de takip ederek “BİLECİK HABER” marka tescilini aldıktan sonra “BOZÜYÜK HABER” marka tescilini de aldık. Bugün Yeni Bozüyük Gazetesi internet ortamında “BOZÜYÜK HABER” markası ile yayın yapıyor” dedi.

Kaymakam Hasan Yaman ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner Yeni Bozüyük Gazetesi’ni her gün takip ettiklerini söyleyerek yayında başarılar diledi. Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep’te tamamı kendi matbaa tesislerimizde üretilen yeni yılla alakalı hediyeleri misafirlere hediye etti. Mücahid Erdal ve İsmet Cep Kaymakam Hasan Yaman ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner’in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2052 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.