'KENDİNİZE İNANIN'

'KENDİNİZE İNANIN'

Belediye Başkanı Selim Yağcı, '3. Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri'nin açılış törenine katıldı. Burada öğrencilere hayat hikayesini ve kariyerini anlatan Başkan Yağcı, gelecek kuşaklara önemli tavsiyelerde bulundu. 

Gençlerin kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini isteyen Başkan Yağcı,"Sizler, bizlerin ve milletimizin geleceğisiniz" dedi. 

Yağcı, ülkemizin 2023,2053 ve 2071 vizyonlarını ortaya koyduğu bir dönemde gençlere de önemli görevler düştüğünü anımsatarak,"Kendinize inanın, güvenin. Hayatta ulaşılamayacak hiçbir şey yok. Toplumsal bir varlık olmaktan kaçınmayın, etrafınızdaki olaylara kayıtsız kalmayın. Nemelazımcılık bu memlekete yapılan en büyük hakarettir" ifadelerini kullandı.   

kendinize-inanin2.jpg

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Başkan Yağcı, gençlere şu cümlelerle seslendi:

"Sizler, bizlerin ve milletimizin geleceğisiniz. İnşallah gelecek sizlerle varolacak ve sizlerle devam edecek. Sizler, bayrağı devralıp en üst noktalara çıkararak ilelebet şanlı ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaksınız. Artık ülkemiz bu anlamda geleceği planlayan bir vizyona sahip ve bu vizyonun da kesin teminatı sizlersiniz. Hayatta ulaşılamayacak hiçbir şey yok. Yeter ki insan inansın ve güvensin. 

'BÜYÜK DÜŞÜNÜN'

Hayatın çok önemli bir noktasındasınız, yolların ayrıldığı, başlangıçların olacağı bir yerdesiniz. Kesinlikle hayata pozitif bakın ve öncelikle kendinize inanın, güvenin. Bu vatana, bu bayrağa, bu devlete ve bu millete inanın. İnancınız doğrultusunda çaba gösterin, çalışın ulaşamayacağınız, başaramayacağınız hiçbir şey yok. Bugün hayal denilen şeyler öncelikler hedefiniz olsun ve hedeflerinizde korkmayın. Büyük düşünün ve düşüncenizi gerçekleştirme noktasında tevazu göstermeyin. 

'NEMELAZIMCILIK HAKARETTİR'

Toplumsal bir varlık olmaktan kaçınmayın, etrafınızdaki olaylara kayıtsız kalmayın. Nemelazımcılık bu memlekete yapılan en büyük hakarettir. Bizim dinimizde bir yerde bir olumsuz gördüğünüzde önce onu elinizle düzeltin, ona gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmiyorsa hiç olmazsa kalbinizle onu kötüleyin deniliyor. 

kendinize-inanin3.jpg

'GELECEK SİZLERLE İHYA OLACAK'

Hayat içerisinde başarabilmek için yapmanız gereken en önemli şey gerçekten inanmak. Hiçbir şekilde gelecekten korkmayın, geleceği ümitle arayın. Gayret gösterin, çaba gösterin ve bunları yaparken samimi olduğunuzda eminim Allah sizlere çok güzel ufuklar açacak. Böylelikle hayal ettiğiniz hedeflerinizi gerçekliğe dönüştüreceksiniz ve gelecek sizlerle imar, ihya olacak. Lider ülke Türkiye'yi inşallah sizler oluşturacaksınız. Bu millete liderlik yaraşıyor, ülkemizin en üst noktada olması sadece bizler için değil, Türkiye ile sınırlı değil tüm gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz için çok önemli. Her biriniz bu millet için çok kıymetlisiniz. Ben yapmayacağım demeye hakkınız yok. Üzerinizde 80 milyonun değil 2 milyon İslam aleminin sorumluluğu var. Hepiniz geleceği tek başınıza değiştirecekmiş gibi hayata bakmalısınız. Hepiniz çalışırken o hissiyata sahip olmalısınız" dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum