Kent Konseyi ve BİEYDER’den eski hastane yerine teklif: Engelli bakım evi olsun

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan, gazetemize yaptığı açıklamada, eski devlet hastanesinin engelli bakım evi olarak hizmete sunulmasını teklif etti.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan, gazetemize yaptığı açıklamada, eski devlet hastanesinin engelli bakım evi olarak hizmete sunulmasını teklif etti. 

Bilecik’in engelli bakım evi olmayan 5 ilden biri olduğuna dikkat çeken Seyfi Özgen, Kent Konseyi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi. Özgen, eski hastane yeri olmazsa Mal Hatun İlkokulu’nun da boş olduğunu anımsatarak alternatif bir öneride daha bulundu. 

BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan ise engelli bireylerin ilimizde yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek engelli vatandaşların istek ve taleplerine ilişkin attıkları birçok adımdan somut bir sonuç alamadıklarını ifade etti. 

kent-konseyi-haber1.jpg

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Erdem ile gazeteci Betül Aslan, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Engelli bireylerin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin gelişen sohbette birbirinden önemli öneri ve istekler gündeme geldi. 

BİLECİK, ENGELLİ BAKIM EVİ OLMAYAN 5 İLDEN BİRİ

Seyfi Özgen Bilecik’in engelli bakım evi olmayan 5 ilden biri olduğunu söyleyerek, eski hastane yerinin engelli bakım evine dönüştürülmesini teklif etti. Ayrıca Mal Hatun İlkokulu’nun da boş olduğunu dile getiren Başkan Özgen, “Bizim şuan eski hastanemiz atıl vaziyette duruyor. Bunun yanında alternatif olarak Mal Hatun İlkokulunun olduğu yer var. Bir yere verilip verilmediğini bilmiyorum ama, buranın restorasyonu yapıldı. Bu iki yerden birisine gündüz ve gece Engelli Bakım Evinin yapılması konusunda, ilgililerin destek vereceğini ve buraya bu konuda yatırım yapacaklarına inanıyorum” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan ise engelli bireylerin ulaşımdan sosyal yaşantıya, erişilebilirlikten şarj istasyonlarına kadar birçok sorun yaşadıklarını belirterek yetkililerden çözüm beklediklerini anlattı. Engelli bakım evinin ilimiz için elzem bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Aslıhan Volkan, engelli çocuk sahibi annelerin iş hayatından ve sosyal yaşantılarından vazgeçmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Volkan, “İşlerinden ayrılmak zorunda kalan anneler, sosyal yaşantılarından vazgeçen anneler bir yana sadece çocuğuna bakan annelerimiz bile bir işleri olduğunda çocuğunu bırakabilecek bir yer bulamıyor. Bu sebeplerden engelli bakım evi ilimiz için çok önemli bir hizmet olacaktır” dedi. 

kent-konseyi-haber2.jpg

Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıların topluma karışmalarına ve sosyalleşmeye doğrudan etki ettiğini söyleyen Volkan, “Biz bu konuları konuştuğumuz zaman, bizleri çok haklı buluyorlar. Ancak, haklı olmanın ötesine geçemiyoruz. Maalesef, somut bir adım atılamıyor. Umarım bir gün atılır” şeklinde konuştu. 

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi videodan izleyebilirsiniz. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1921 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum