'KESİLMEDİ, BAŞKA ALANA TAŞINDI!'

'KESİLMEDİ, BAŞKA ALANA TAŞINDI!'

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından kampüs alanındaki ağaçların kesildiği iddialarına ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtilerek ağaçların kesilmediği ve kampüs alanındaki başka bir alana taşındığı ifade edildi. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bu alan yeni bir planlama değil, 10 yıl önce Üniversitemizin kuruluş aşamasında hazırlanan mimari projede yer alan bir düzenlemedir. Daha önce de Üniversitemizin yeni Fakülte, Rektörlük ve Kütüphane binalarının yapım aşamasında da doğaya zarar vermemek adına ağaçlar taşınarak kampüsümüzün başka alanlarına yerleştirilmiştir. Son süreçte peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılan bu alan için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda nitelik ve nicelik bakımından daha değerli ağaçlar temin edilmiştir. Biyolojik açıdan dikildiğinde ağaçların sağlıklı bir şekilde tutması için gerekli zaman beklenmekte olup söz konusu peyzaj alanı yetişkin fidanlarla daha değerli hâle getirilecektir. Bu konu ile ilgili çalışmalar mevsime uygun şekilde planlanmıştır. Üniversitemizin doğaya ve çevreye olan saygısını tekrar ifade etmek zaruri hâle gelmemelidir. Özelikle son yıllarda yapılan tüm etkinliklerde davet edilen konuşmacılara ve gruplara sunulan çiçek seremonisi bile değiştirilmiş, TEMA vakfı iş birliği ile öğrencilerimiz tarafından adlarına dikilen fidanların sertifikaları hediye olarak sunulmuştur. 

Ağaçların kesilmesiyle öğrencilerimizin sosyal alanlarının daraltıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır; tam aksine ağaçların taşınması suretiyle boşaltılan alan sosyal faaliyetlerde kullanılacak bir alan olacaktır. İlerleyen dönemlerde öğrencilerimize ev sahipliği yapacak olan bu alan, öğrencilerimizin zamanlarının büyük bir bölümünü kampüste çeşitli etkinliklerle değerlendirecekleri bir sosyal merkez vazifesi görecektir. 

1-195.jpg

Ayrıca belirtmeliyiz ki Üniversitemizin kampüs projesi Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği organizasyonunda İtalya’nın Floransa kentinde düzenlenen Avrasya İnşaat ve Mimarlık Üniversiteleri Proje Festivalleri kapsamında Mimarlık Özel Ödülüne layık görülmüştür. Ödüllü mimarisi ve yönetim anlayışıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, öğrenci odaklı; ilimiz ve ülkemizin refah düzeyini artırmayı ilke edinmiş, eğitim kalitesinde Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alma vizyonuyla hareket eden bir kurumdur."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum