KESİM ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

KESİM ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

Bilecik’te, 2018 yılında kurban kesimi ve Kurban Bayramına ilişkin hazırlıklar kapsamında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Kurban Hizmetleri Komisyonu üyelerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda ilimizde Kurban Bayramı ve kurban kesimleri ile ilgili yapılan hazırlıklar ele alındı.

Gerçekleştirilen toplantıda; Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını sağlık şartlarına uygun, mülkiyeti kendilerine ait mekanlarda çevre kirliliğine ve hijyene dikkat çekerek usulüne uygun şekilde kesmeleri gerektiği belirtildi.

Buna göre kurban satışlarının Osmangazi Mahallesi Mahalle Konağı altında bulunan alanda yapılırken, kesimlerin de İstasyon Mahallesinde bulunan Bilecik Belediyesi Et Kesim Tesisinde yapılacağı kararlaştırıldı.

2018 yılı kurban hizmetlerinin yürütülmesine dair resmi gazetede yayımlanan tebliğ ve Bilecik Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karar doğrultusunda Belediye Başkanlığınca belirlenen kurban kesim yerleri dışında toplu olarak Kurban kesimi yapacak mezbahahe ve benzeri toplu kesim yerleri sahiplerinin, kesim yapabilmeleri için belirlenen yasal mevzuat gereği kurban hizmetleri komisyonundan izin ve yetki almaları gerektiği belirtildi.

Büyük baş hayvanlar için kesim ücreti 180 TL, küçükbaş hayvan için 50 TL olarak belirlendiği Kurban Kesim Hizmetleri Komisyonunda alınan karara göre kendi özel kesimhanesinde toplu kurban kesimi yapacak kişilerin 06 Ağustos 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar komisyon sekretaryası olan İl Müftülüğüne yazılı olarak müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3289 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.