KİM BU 'BEYAZ YAKALI MODERN ÇETELER?'

KİM BU 'BEYAZ YAKALI MODERN ÇETELER?'

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde görülen geyik, sosyal medyada 'Geyik' muhabbeti haline gelirken, bazı ciddi iddialarda ortaya atıldı. 

Memur-Sen'in üniversite temsilcisi Hakan Çelik, basına yansıyan üniversitedeki geyik haberleri üzerinden konuyu Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde kadro bekleyen akademisyenlere getirdi. Çelik, Batman, Bingöl, Iğdır ve Harran Üniversitelerinin öğretim üyesi ilanına çıktığını ifade ederek, bu üniversiteler ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ni kıyasladı. 

'BEYAZ YAKALI MODERN ÇETELER…'

Hakan Çelik, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde kadro bekleyen akademisyenlerin mağdur olduğunu ima ederek ardından çok konuşulacak şu iddiayı ortaya attı,"Demek ki üniversiteyi gizli bir el gibi yönetmeye çalışan beyaz yakalı modern çeteler, söz konusu üniversitelerde yoklar" ifadelerini kullandı. 

Hakan Çelik mesajında şunları aktardı:

"Batman, Bingöl, Iğdır ve Harran Üniversiteleri öğretim üyesi ilanına çıkmışlar. Üniversitenin iç huzurunu sağlama bakımından kadro bekleyen akademisyenlerini mağdur etmiyorlar. Demek ki üniversiteyi gizli bir el gibi yönetmeye çalışan beyaz yakalı modern çeteler söz konusu üniversitelerde yoklar. Tam da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği liyakat usulü işliyor. Böyle olunca da üniversite başarı sıralamaları yapıldığında kendilerinden beklenmeyen başarı gösteriyor, en azından listenin sonlarında yer almıyorlar. Bu dört üniversiteyi ve üniversite yönetimlerini takdir ediyor ve yollarının açık olmasını niyaz ediyorum."

hakan-celik.jpg

SELÖZ, GEYİK MUHABBETİYLE REKTÖR TAŞ'I HEDEF ALDI

Hakan Çelik'in sosyal medya üzerinden yaptığı bu paylaşıma Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz'de yine sosyal medya üzerinden destek verir açıklamalarda bulundu. Selöz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yönetimini eleştirerek, geyik muhabbeti üzerinden Rektör Taş'a atıfta bulundu. Selöz,"Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ni Allah'a havale etmiştik. Üniversitemizde dönen geyik muhabbetlerine geyikler bile isyan etti. Kapılara dayandılar. Biz bile böyle geyik muhabbetiyle işleri yürütmüyoruz. Başvuru yapmaya gelmiş sanırım ama kapıyı tutturamamış. İçeri girebilseydi kadroyu kapmıştı" ifadelerine yer verdi. 

ahmet-seloz.jpg

NE DEĞİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile Memur-Sen arasında bir dönem soğuk rüzgarlar esmiş, Memur-Sen kanadından Rektör Taş'a sert eleştiriler gelmişti. 

Ancak bu soğuk hava Rektör Taş'ın Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katıldığı programa katılımıyla yerini sıcak rüzgarlara bırakmıştı. Ayrıca İsa İpçioğlu'nun Memur-Sen'e katıldığı törende Rektör Taş ile Ahmet Selöz'ün aynı karede yer alması buzların tamamen eridiği şeklinde yorumlanmıştı. 

Gelinen süreçte, Memur-Sen'in yeniden üniversite yönetimini hedef alan açıklamaları dikkat çekti. Akıllara 'Ne değişti?' sorusu geldi. 

REKTÖR TAŞ'IN KADRO SÖZÜ VERDİĞİ İDDİASI

Öte yandan, Rektör İbrahim Taş'ın rektörlük seçimleri öncesi bazı akademisyenlere kadro sözü vererek kampanya yürüttüğü ancak sözünde durmadığı iddiaları Bilecik kamuoyunda kulaktan kulağa dolaşıyor. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7336 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum